En hand på ett tangentbord som lyser i regnbågens färger.

Summercamp Spelutveckling

Är du nyfiken på spelutveckling men osäker på om det är något för dig? Välkommen till 8 veckor summercamp där du får lära dig allt du behöver veta för att påbörja din utbildning till spelutvecklare!

Dataspelsbranschen är i stort behov av att rekrytera nya medarbetare men det är brist på personer med rätt kunskaper. Oavsett om du har programmerat innan eller bara spelat dataspel för ditt eget nöjes skull så borde du ta chansen att vara med på Summercamp Spelutveckling.

En introduktion till spelutveckling

Detta är en introduktionskurs som inte kräver några förkunskaper, det räcker gott om du har ett intresse för spel. Under 8 veckor får du lära dig grunderna i hur ett spel utvecklas. Du får även vara en del av en kreativ gemenskap där alla har samma mål: att ha en rolig dataspelssommar.  

Målgrupp

Denna sommarkurs riktar sig till dig som är mellan 18-29 år som varken kommer arbeta eller studera under sommaren.

Kursmoment

Under dessa veckor kommer vi bland annat gå igenom: 

  • Speldesign
  • Grundläggande programmering
  • Digital grafik
  • Pitchteknik
  • Spelindustrins utveckling 

Indiespelutveckling

För den som vill och är fortsatt intresserad av spelutveckling efter Summercamp så finns det goda möjligheter att studera vidare på kursen Indiespelutveckling. Indie står för Independent och målet med den tvååriga kursen är att du ska kunna förverkliga dina projekt från idé till färdigt dataspel. Du får även kunskaper i hur du startar ditt eget företag. De första tre terminerna består av lektioner, föreläsningar och praktiska övningar. Den fjärde terminen väljer du själv om du vill lägga heltid på att utveckla ditt eget spel, om du vill ha hjälp att starta ett eget företag eller om du vill gå ut på praktik.

Om du blivit antagen

Om du har blivit tilldelad en plats på kursen ska du logga in på ditt Schoolsoftkonto via länken nedan för att tacka ja eller nej.

Inloggningssida Schoolsoft


Tillbaka till toppen