Två serveringsfat med olika maträtter och två pajer.

Välkommen till vår lunchrestaurang

På Hola folkhögskola ser vi skolmat som mer än bara ett sätt att mätta magar. Vi förvandlar varje måltid till en smakupplevelse som kombinerar hållbarhet, hälsa och gemenskap. Maten är inspirerad av svensk husmanskost i modern tappning, där tradition möter framtidens krav på hälsa och miljö.

Vi välkomnar alla, både deltagare och externa gäster, att smaka på våra kreativa rätter och upptäcka hur vi förnyar skolmaten med hållbara och inspirerande val. Hola är en plats där tradition och innovation möts – och där framtiden serveras på tallriken.

Lunchmeny v. 46

Måndag
Janssons frestelse med ägghalvor/Skinkfrestelse
Veganskt: Vegansk Janssons frestelse

Tisdag
Korv Stroganoff med ris
Veganskt: Vegansk Stroganoff med ris

Onsdag
Köttfärsbiff med fetaost och potatis
Veganskt: Rödbetsbiff med potatis

Torsdag
Viltskavsgryta med potatismos och rårörda lingon
Veganskt: Rotsaksgryta

Fredag
Baconlindad kycklingfilé med nudelwok och sweetchilicreme
Veganskt: Ärtkuddar med grönsakswok
Efterrätt: Liten dessertbuffé

Lunchmeny v. 47

Måndag
Pasta med skink- och ädelostsås
Veganskt: Pasta med tomatsås

Tisdag
Tunnskivad kotlett med potatis och rosépepparsås
Veganskt: Gratinerad kålrot med kapriscreme

Onsdag
Rödvinsgryta med ris
Veganskt: Kebabgryta med ris

Torsdag
Tacogratäng
Veganskt: Tacogratäng

Fredag
Lax med skagenröra och kokt potatis
Veganskt: Blandade grönsaksbiffar med kokt potatis och ärtaioli
Efterrätt: Fruktcocktail med grädde


Tillbaka till toppen