På Hola folkhögskola ser vi skolmat som mer än bara ett sätt att mätta magar. Vi förvandlar varje måltid till en smakupplevelse som kombinerar hållbarhet, hälsa och gemenskap. Maten är inspirerad av svensk husmanskost i modern tappning, där tradition möter framtidens krav på hälsa och miljö.
Vi välkomnar alla, både deltagare och externa gäster, att smaka på våra kreativa rätter och upptäcka hur vi förnyar skolmaten med hållbara och inspirerande val. Hola är en plats där tradition och innovation möts – och där framtiden serveras på tallriken.
Lunchmeny v. 46
Måndag Janssons frestelse med ägghalvor/Skinkfrestelse Veganskt: Vegansk Janssons frestelse
Tisdag Korv Stroganoff med ris Veganskt: Vegansk Stroganoff med ris
Onsdag Köttfärsbiff med fetaost och potatis Veganskt: Rödbetsbiff med potatis
Torsdag Viltskavsgryta med potatismos och rårörda lingon Veganskt: Rotsaksgryta
Fredag Baconlindad kycklingfilé med nudelwok och sweetchilicreme Veganskt: Ärtkuddar med grönsakswok Efterrätt: Liten dessertbuffé
Lunchmeny v. 47
Måndag Pasta med skink- och ädelostsås Veganskt: Pasta med tomatsås
Tisdag Tunnskivad kotlett med potatis och rosépepparsås Veganskt: Gratinerad kålrot med kapriscreme
Onsdag Rödvinsgryta med ris Veganskt: Kebabgryta med ris
Torsdag Tacogratäng Veganskt: Tacogratäng
Fredag Lax med skagenröra och kokt potatis Veganskt: Blandade grönsaksbiffar med kokt potatis och ärtaioli Efterrätt: Fruktcocktail med grädde