På Hola folkhögskola ser vi skolmat som mer än bara ett sätt att mätta magar. Vi förvandlar varje måltid till en smakupplevelse som kombinerar hållbarhet, hälsa och gemenskap. Maten är inspirerad av svensk husmanskost i modern tappning, där tradition möter framtidens krav på hälsa och miljö.
Vi välkomnar alla, både deltagare och externa gäster, att smaka på våra kreativa rätter och upptäcka hur vi förnyar skolmaten med hållbara och inspirerande val. Hola är en plats där tradition och innovation möts – och där framtiden serveras på tallriken.
Lunchmeny v. 43
Måndag Ugnsfisk med tomat och purjo. Serveras med kokt potatis Veganskt: Sojabiff med grönsakshack och kokt potatis
Tisdag Raggmunk med bacon Veganskt: Raggmunk med fejkon
Onsdag Lasagne Veganskt: Lasagne
Torsdag Kyckling med ris och paprikasås Veganskt: Indisk gryta med ris
Fredag Kotlettrad med grönpepparsås och klyftpotatis Veganskt: Gratinerad äggplanta Efterrätt: Chokladmousse och grädde
Lunchrestaurang stängd v. 44
Lunchrestaurangen är stängd vecka 44 på grund av höstlov. Varmt välkomna tillbaka vecka 45!
Lunchmeny v. 45
Måndag Bacon med ägg, stekt potatis och rödbetor Veganskt: Vegansk pytt i panna och rödbetor
Tisdag Flygande Jacob med ris Veganskt: Jacob med ris
Onsdag Köttfärslimpa med gräddsås och kokt potatis Veganskt: Färslimpa med kokt potatis
Torsdag Stekt fisk med fetaostcreme och kokt potatis Veganskt: Broccoligratäng och kokt potatis
Fredag Porchetta med rostade grönsaker och sås med finhackade oliver. Veganskt: Majsbiff med rostade grönsaker och sås med finhackade oliver Efterrätt: Marängsviss