Del av skolans huvudbyggnad fotad underifrån med en blå himmel som bakgrund.

Uppdatering angående vattenläckan i centrala Örnsköldsvik

2023-11-09 17:01

Den stora vattenläckan på huvudvattenledningen i Själevad som upptäcktes i tisdags har nu lagats och folkhögskolans verksamhet återgår därför till det normala fredag den 10 november.

Återgår till ordinarie verksamhet

I och med att vattenläckaget har åtgärdats och kommunen återgår till sin normala skolverksamhet gör vi på folkhögskolan samma bedömning. Från och med imorgon fredag den 10 november sker undervisningen som vanligt på plats på skolan igen. Som deltagare kommer du få specifik information av din kursansvarige vad som gäller för din kurs.

Hela Örnsköldsviks centralort uppmanas fortfarande använda vattnet sparsamt. Vattenleveranserna är ännu inte i full drift och Miva följer utvecklingen noggrant.

Koka vatten som ska drickas

Som en säkerhetsåtgärd efter den åtgärdade läckan på huvudvattenledningen i Själevad ska vatten som används till mat, dryck och tandborstning kokas upp. På Mivas webbplats ges följande instruktioner:

"Vattnet ska koka så att tydliga bubblor syns. Vattnet kan däremot användas för tvätt och hygien. Området som omfattas av kokningsrekommendation är hela Örnsköldsviks centralort. Läs mer om kokningsrekommendation på miva.se/kokavatten. Centralorten omfattar Örnsköldsvik med intilliggande områden som bland annat Själevad, Gullänget, Skärpe, Högland, Arnäsvall, Järved, Bonässund, Domsjö, Sund, Gene och Gålnäs."

Varmt välkommen tillbaka till skolan imorgon!


Tillbaka till toppen