Om Konstsupporten

Volym öppnade under hösten 2014 Konstsupporten, en brevlåda för frågor om konst. Idén till detta i högsta grad intressanta projekt kom från konstnären Ida Rödén som också är den som personligen hanterar brevlådan. Några år tillbaka gjorde hon nedslag som skribent i Volym och vi välkomnar henne varmt tillbaka i vårt forum.

Volyms konstsupport vänder sig i första hand till konstnärer som önskar få svar och vägledning i det konstnärliga arbetet och teoribildningen kring det. Mycket sägs och skrivs om samtidskonsten men sällan kan eller vågar någon göra försök att ge relevanta svar på de frågeställningar som med jämna mellanrum dyker upp. Visst, det kan vara lätt att ge snabba och fyndiga svar ibland, men det är så mycket svårare att argumentera djupare för vad man menar. Därför ser vi fram emot en spännande och oförutsägbar närmaste tid i Volym kring ömmande och viktiga frågor runt det fenomen som heter konst, och arbetet med konsten i vår tid.

Har du en fråga som du känner är viktig så klicka på länken till höger och fyll i frågeformuläret. Alla frågor publiceras anonymt.

Vi har valt att undvika kommentatorsfält, då vi ser Konstsupporten som en självständig informativ brevlåda med återkommande en fråga och ett svar. Om du har en som du anser viktig följdfråga till ett inlägg kan du formulera den till en ny fråga och skicka den till samma adress.


Tillbaka till toppen