Inbjudan, föreläsning. Bild på Vanja Hermele.

Föreläsning och workshop med Vanja Hermele

2018-04-07 10:57

MAN – Museum Anna Nordlander, Skellefteå

“Förnekad, förminskad och förskjuten - jämställdhets och mångfaldsarbete på konstområdet”, föreläsning med Vanja Hermele på MAN den 16 april, klockan 13.00 – 16.00

#konstnärligfrihet, #tystnadtagnin, #visjungerut, #metoo, målar en dyster bild av konstvärlden. Ändå har statligt finansierade institutioner haft uppdrag att verka för både jämställdhet och mångfald.

Vanja Hermele har studerat hur statliga institutioner organisationer förstår, tolkar och förhåller sig till sina jämställdhets- och mångfaldsuppdrag. I föreläsningen kommer hon att gå igenom och analysera konstvärldens främsta försvarsmekanismer, som försenar, försvårar, ibland förhindrar ett jämställdhets och mångfaldsarbete i praktiken.

Efter föreläsningen leder Vanja Hermele en workshop där deltagarna tillsammans identifierar konstområdets problem - och utvecklar strategier för att kunna hantera dem, både inom eller utanför den egna praktiken.

Begränsat antal platser, men fortfarande finns några platser kvar!
Anmäl dig till silvia.colombo@resurscentrumforkonst.se

Övriga programpunkter på MAN:

Tisdag 10 april, klockan 12.00.
Guidad visning i MANs konsthall.
Paulina Holmgren, Irja Berntson och Evelina Nilsson guidar utställningen ”Cross the line – om modet att berätta.”

Onsdag 11 april, klockan 19.00.
David Väyrynen med orkester spelar Marken, Burträskarnas Hus, Edelviks folkhögskola.
En kollektivets berättarföreställning om Malmfälten, där dikter från diktsamlingen Marken varvas med musik från Marken EP.


Tillbaka till toppen