En ljusgrön vågform mot en grönsvart flammig bakgrund.

Open Call – Triennalen 2025

2024-06-04 12:06

En triennal, två utlysningar

Triennalen i Västernorrland startade 2022 som en utveckling av den tidigare Y-salongen. Under juni till augusti 2025 återkommer konstfestivalen med utställningar och aktiviteter i hela länet. Varje triennal har en tematisk inriktning och den nya upplagan utgår från 1675 års häxprocesser i Ångermanland som var de värsta i Sveriges historia. 

Open call #1

Som en del av arbetet söks fem konstnärer, folkbokförda i (eller med stark koppling till) Västernorrland, att arbeta utifrån temat för att skapa ett eller flera nya verk som utforskar vår gemensamma historia med lokalt fokus.
Verken kommer ingå i Triennalen 2025 genom publika aktiviteter under juni-augusti såsom utställning, pedagogik eller annat format som konstnär och curatorer anser lämpligt. Upp till fem projekt kommer väljas ut. 

Open call #2

Min magiska plats – En konstupplevelse i tryckt format.
Åtta konstnärer sökes, folkbokförda i (eller med stark koppling till) Västernorrland som vill göra individuella projekt som lämpar sig att presenteras i en publikation. Materialet ska ha koppling till specifika platser i länet och beröra Triennalens tema i en vid bemärkelse. 

Mer utförlig information finns på Konstfrämjandet Västernorrlands webbsida


Tillbaka till toppen