Logotyp, Statens Konstråd

Samtidskonstdagarna 2018 – Nätverk och allianser

2018-08-06 15:40

Konferens i Boden 14–15 november

Samtidskonstdagarna 2018 fokuserar på hur konstorganisationer kan arbeta strategiskt med att skapa nätverk och hur de kan stärkas av att bygga allianser i och utanför konstfältet.

Programmet och alla bekräftade talare är ännu inte fastställt i detalj. Mer information gällande bokning och andra praktiska detaljer kommer att följa framöver.

Bekräftade talare:
Grégory Castéra, biträdande chef, Council, Paris.
Sandi Hilal, konstnär, Al Madhafah/The Living Room, Boden.
Maria Lind, chef för Tensta konsthall, Stockholm.
Sarah Munro, chef för BALTIC Centre for Contemporary Art, Newcastle.

Kostnad:
Konferensen är gratis, men en avgift för mat och dryck på 800 kronor kommer att tas ut. I summan ingår två middagar, en lunch samt eftermiddagsfika och frukt.

Pre-konferensbesök till Kiruna 13/11:
Dagen innan Samtidskonstdagarna går av stapeln i Boden bjuder arrangörerna in till ett besök i Kiruna. Under besöket kan du ta en tjuvtitt på Kristallen och Konstmuseet i Norr, besöka Sametinget samt höra mer om Institutet för rymdfysik. Du kan också följa med på en busstur till intressanta platser påverkade av stadsomvandlingen med föreläsningar av sakkunniga på området.

Om du vill hänga med till Kiruna den 13/11 behöver du föranmäla dig till Elena Jarl på elena.jarl@statenskonstrad.se innan den 15/9. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller! Besöket till Kiruna är till kostnadsfritt, men anmälan är bindande.

Programmet kan komma att ändras. Håll dig uppdaterad på Statens konstråds webbplats.

Samtidskonstdagarna 2018 arrangeras av Statens konstråd i samarbete med Havremagsinet och Konstfrämjandet och med stöd av Region Norrbotten.


Tillbaka till toppen