Fotografi visar händer som drejar. Över bilden står en text: ”Vill du jobba med konst – och samtidigt lära ut?”

Svefi folkhögskola i Haparanda satsar på ny konstutbildning

2021-03-16 14:29

Två halvtidstjänster utlysta

Sverigefinska folkhögskolan, Svefi, i Haparanda startar till hösten upp en ny konstutbildning. Happis Arts & Crafts ger kunskaper inom både konst och hantverk och har tagits fram tillsammans med personer som verkar i konstvärlden.

Utbildningen är CSN-berättigad (läses på heltid, 1–2 år) och ger goda grunder inför fortsatta studier på exempelvis konsthögskolor och andra förberedande konstutbildningar samt design- och arkitekturutbildningar. Kursen är framtagen av konstnärerna Hans Isaksson och Gustaf Nordenskiöld, som båda verkar inom konstvärlden, tillsammans med personal på Svefi och en referensgrupp bestående av konstnärer och andra yrkesverksamma personer i branschen.

Mer information om utbildningen hittar du på Sverigefinska folkhögskolans webbsida.

I samband med kursstarten söker Svefi två nya lärare tillika utbildningsansvariga för utbildningen. Båda tjänsterna är på halvtid:

”Vi söker dig som har en grundläggande konstnärlig utbildning samt fördjupad kunskap i något eller några av följande områden: måleri, skulptur, keramik och textil. Du bör vara en utövande konstnär, ha en egen konstnärlig praktik samt god insikt i den samtida konstscenen. Erfarenhet av projektledarskap, pedagogisk utbildning och/eller erfarenhet av undervisning är meriterande.”

Mer information om tjänsterna hittar du på folkhögskolans webbsida.


Tillbaka till toppen