Sjukhuset i Sollefteå, en byggnad på flera våningar. I förgrunden asfalterad gata, i bakgrunden en blå himmel men även moln. Till vänster ett grönt träd.

Utlysning, Konstnär i kommun

2021-08-28 12:47

Konstnärligt uppdrag ”Folkupproret kring Sollefteå sjukhus”.

Sollefteå kommun utlyser ett undersökande projekt som resulterar i en utställning på Apotekshuset konst och kultur. Val av konstnär sker den 20 september och efter detta kan arbetet inledas. Projektet avslutas med en utställning 19 februari–10 april 2022. Utlysningen är ett samarbete mellan Sollefteå kommun och Region Västernorrland.

Utlysningen riktar sig till en konstnär som på ett eller annat sätt har en idé kopplad till tematiken ”Folkupproret kring Sollefteå sjukhus”.
BB-ockupationen har pågått dygnet runt i fyra år. Under pandemin fortsätter protesterna i självvald karantän. Ockupanterna har lämnat sjukhusfoajén för att inte bidra till någon smittspridning. "Vi har inte avbrutit ockupationen, vi kommer inte ge oss", säger BB-ockupationsföreningen.

Sökande konstnär uppmuntras att konstnärligt förhålla sig till varför en samhällsfråga får ett sådant folkligt engagemang och ett nationellt mediaintresse under så lång tid. Vad är det som väcks i folksjälen och vad är det som får människor att engagera sig?

För mer information och ansökan, se Konst Västernorrlands webbsida

Ansök senast 2021-09-16 klockan 14.00.


Tillbaka till toppen