Låtskrivarlinjen

Vill du ha hjälp med att förverkliga ditt låtskrivande? Vill du lära dig att arrangera och spela in din musik?

Låtskrivarlinjen riktar sig till dig som vill ta klivet mot att skapa och arrangera egen musik samt klara av inspelning med den teknik vi har tillgång till i våra datorer, surfplattor och telefoner. 

Under kursens gång får du hjälp med strukturer och metoder för att utveckla de egenskaper en låtskrivare behöver. Här inriktar vi oss bland annat på kreativitet inom melodi, harmonik och textförfattande. I undervisningen använder vi Mac-datorer med mjukvaran Logic Pro för skapande och inspelning.   

Vid godkänd avslutad kurs får du som studerat på Ålsta ett kursintyg.

Kursstart och antagningskrav  

Kursstart sker på höstterminen. Det krävs inga teoretiska förkunskaper för att studera vid Låtskrivarlinjen. Antagning sker via inspelat material som lämnas in i samband med ansökan. 

Kostnad och CSN 

Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar en läsårsbaserad serviceavgift om 1500 kr/termin. Kursen är berättigad till studiemedel som du själv söker via CSN:s hemsida. 

Ansökan   

I och med rådande världsläge kring Covid19 kommer vi under våren genomföra ansökningsprocessen digitalt. Du söker till oss via SchoolSoft, och länk till ansökningssidan finns längre ned på sidan. För att du skall få en chans att uppleva vår skola på bästa sätt kommer vi att erbjuda dig en digital träff med oss lärare under vecka 18 där vi informerar kring vår utbildning och skola, och där du har möjlighet att ställa frågor till oss.

Ansökan lämnas in via Schoolsoft genom länken "Sök här". Har du problem med Schoolsoftansökan? Hör av dig till oss så hjälper vi dig! 

SÖK HÄR

Antagningsprov

Ditt antagningsprov består av att:

  • Du skickar in två av dina låtar där du skrivit text och musik själv.
  • Om du inte har färdiga filer som du jobbat fram i något musikprogram på dator är det helt okej att spela in dig själv på mobilen när du spelar och sjunger. Vi är i antagningsprocessen inte ute efter en polerad slutprodukt, utan vill bara bilda oss en uppfattning kring dina förmågor att skriva melodier och texter, samt hur du harmoniserar och sätter ackord till dessa.
  • När du spelar in på mobilen - se till att du gör det under bästa möjliga ljudförhållanden. När du är klar med dina filmer och/eller ljudfiler skickar du in dem till musikalsta@gmail.com - där du ser till att låttitel och ditt namn finns med i filnamnet.

Det här händer när du skickat in din ansökan

  • Du får en bekräftelse via mail att vi fått in din ansökan.
  • Du blir kallad till antagningsdagen via mail med länk till uppkoppling via Teams.
  • På antagningsdagen kommer du träffa oss lärare tillsammans med övriga sökande där vi gör en rundvandring på skolan och ger information kring skolan och utbildningen.
  • Läraren i ditt huvudämne kommer dessutom kontakta dig för en intervju som kommer att ske via Messenger eller Teams.

Vill du veta mer? 

Har du frågor eller funderingar som rör kursen? Kontakta kursföreståndare via mail jens.westin@alsta.nu