Låtskrivarlinjen

Vill du ha hjälp med att förverkliga ditt låtskrivande? Vill du lära dig att arrangera och spela in din musik?

Låtskrivarlinjen riktar sig till dig som vill ta klivet mot att skapa och arrangera egen musik samt klara av inspelning med den teknik vi har tillgång till i våra datorer, surfplattor och telefoner. Under kursens gång får du hjälp med strukturer och metoder för att utveckla de egenskaper en låtskrivare behöver. Här inriktar vi oss bland annat på kreativitet inom melodi, harmonik och textförfattande. I undervisningen använder vi Mac-datorer med mjukvaran Logic Pro för skapande och inspelning.   

Kursstart och antagningskrav  

Kursstart sker på höstterminen. Det krävs inga teoretiska förkunskaper för att läsa kursen. Antagning sker via inspelat material som lämnas in i samband med ansökan. 

Vid godkänd avslutad kurs får du som studerat på Ålsta ett kursintyg.

Kostnad och CSN 

Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar en läsårsbaserad serviceavgift om 1500 kr/termin. Kursen är berättigad till studiemedel som du själv söker via CSN:s hemsida. 

Ansökan   

Ansökan lämnas in via Schoolsoft genom länken nedan. Har du problem med Schoolsoftansökan? Hör av dig till oss så hjälper vi dig! 

SÖK HÄR (Ansökan öppnas i nytt fönster) 

Förlängd ansökningstid t.o.m 15 juni 2020

Med anledning av Corona-viruset och omställningen till digitala antagningsprov förlänger vi ansökningstiden till 15 juni 2020. Vår ordinarie gallring är påbörjad och vi gör nu löpande antagningar fram till ansökningstidens slut. För de enstaka platser som finns kvar är det först till kvarn med godkänt inspelat material som gäller.

Vill du veta mer? 

Har du frågor eller funderingar som rör kursen? Kontakta kursföreståndare via mail jens.westin@alsta.nu