Låtskrivarlinjen

Vill du ha hjälp med att förverkliga ditt låtskrivande? Vill du lära dig att arrangera och spela in din musik?

Låtskrivarlinjen riktar sig till dig som vill ta klivet mot att skapa och arrangera egen musik samt klara av inspelning med den teknik vi har tillgång till i våra datorer, surfplattor och telefoner. 

Under kursens gång får du hjälp med strukturer och metoder för att utveckla de egenskaper en låtskrivare behöver. Här inriktar vi oss bland annat på kreativitet inom melodi, harmonik och textförfattande. I undervisningen använder vi Mac-datorer med mjukvaran Logic Pro för skapande och inspelning. 

På skolan finns utrustning inom scen, ljud, ljus och musikproduktion av hög kvalitet. Vid konserter och framträdanden arbetar vi professionellt med scenspråk, publikkontakt och ljud/ljussättning. Vi webbsänder även många av våra konserter. Går man på Låtskrivarlinjen förekommer arbete på kvällstid vid dylika evenemang som en del av utbildningen.

Vid godkänd avslutad kurs får du som studerat på Ålsta ett kursintyg.

Kursstart och antagningskrav  

Kursstart sker på höstterminen. Det krävs inga teoretiska förkunskaper för att studera vid Låtskrivarlinjen. Antagning sker via antagningsprov som lämnas in i samband med ansökan. 

Kostnad och CSN 

Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar en läsårsbaserad serviceavgift om 2300 kr/termin. Kursen är berättigad till studiemedel som du själv söker via CSN:s webbplats. 

Ansökan   

Ansökan lämnas in via Schoolsoft. Har du problem med Schoolsoftansökan? Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Ansök via Schoolsoft

Antagningsprov

För gå Låtskrivarlinjen skickar du in ljudfiler eller video som presenterar ditt egenskrivna material. Vi fokuserar på din förmåga att skapa musik så det behöver inte vara mixat och producerat på proffsnivå. Om din fil är för stor att bifoga i ansökan så kan du använda dig av tjänsten WeTransfer eller Sprend. Maila större filer till musikalsta@gmail.com.

I samband med ansökan i Schoolsoft har du möjlighet att boka en dag för att besöka skolan så du får se våra lokaler, prata med lärare och träffa deltagare som studerar hos oss. Vid ditt besök ingår fri övernattning.

Besöksdagar

När du fyller i din ansökan i Schoolsoft väljer du en av följande besöksdagar om du vill komma och hälsa på oss på skolan:

  • 17 jan
  • 31 jan
  • 7 feb
  • 21 feb
  • 13 mars
  • 20 mars
  • 10 april
  • 17 april

Övernattning

För att boka en kostnadsfri övernattning i samband med ditt antagningsprov kontaktar du internatansvarig via mail eller telefon.

Ulrika Tholin - Internatansvarig

Mail: ulrika.tholin@rvn.se
Tel: 0691-661400

Om du har frågor

Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta kursansvarig.

Jens Westin

E-postadress: jens.westin@rvn.se


Tillbaka till toppen