Låtskrivarlinjen

Vill du ha hjälp med att förverkliga ditt låtskrivande? Vill du lära dig att arrangera och spela in din musik?

Låtskrivarlinjen riktar sig till dig som vill ta klivet mot att skapa och arrangera egen musik samt klara av inspelning med den teknik vi har tillgång till i våra datorer, surfplattor och telefoner. 

Under kursens gång får du hjälp med strukturer och metoder för att utveckla de egenskaper en låtskrivare behöver. Här inriktar vi oss bland annat på kreativitet inom melodi, harmonik och textförfattande. I undervisningen använder vi Mac-datorer med mjukvaran Logic Pro för skapande och inspelning.   

Vid godkänd avslutad kurs får du som studerat på Ålsta ett kursintyg.

Kursstart och antagningskrav  

Kursstart sker på höstterminen. Det krävs inga teoretiska förkunskaper för att studera vid Låtskrivarlinjen. Antagning sker via inspelat material som lämnas in i samband med ansökan. 

Kostnad och CSN 

Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar en läsårsbaserad serviceavgift om 2100 kr/termin. Kursen är berättigad till studiemedel som du själv söker via CSN:s webbplats. 

Ansökan   

Du söker till oss genom att din ansökan lämnas in via Schoolsoft. Har du problem med Schoolsoftansökan? Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Ansök via Schoolsoft

Arbetsprov

För att gå på Låtskrivarlinjen vill vi höra på arbetsprov från er. Detta skickas in digitalt till oss. Vi ser med fördel att Du kommer och besöker oss på skolan för att ta del av miljön och se hur vi jobbar. Vi har öppet för besök varje tisdag från vecka 11, med undantag för påsklov den 19 april.

Gratis boende i Fränsta 

Vi bjuder på övernattning, frukost och lunch till dig som gör antagningsprov på plats hos oss i Fränsta. För att boka detta kontaktar du internatansvarig Ulrika Tholin via e-postadress ulrika.tholin@rvn.se. Meddela även eventuella allergier eller specialkost.

Såhär genomför du arbetsprovet

  • Du skickar in två av dina låtar där du skrivit text och musik själv.
  • Om du inte har färdiga filer som du jobbat fram i något musikprogram på dator är det helt okej att spela in dig själv på mobilen när du spelar och sjunger. Vi är i antagningsprocessen inte ute efter en polerad slutprodukt, utan vill bara bilda oss en uppfattning kring dina förmågor att skriva melodier och texter, samt hur du harmoniserar och sätter ackord till dessa.
  • När du spelar in på mobilen - se till att du gör det under bästa möjliga ljudförhållanden. När du är klar med dina filmer och/eller ljudfiler skickar du in dem till musikalsta@gmail.com - där du ser till att låttitel och ditt namn finns med i filnamnet.
  • Efter att du skickat ditt material blir du kontaktad för en intervju via Teams eller Messenger.

Om du har frågor

Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta kursansvarig.

Jens Westin

E-postadress: jens.westin@rvn.se


Tillbaka till toppen