Låtskrivarlinjen

Vill du ha hjälp med att förverkliga ditt låtskrivande? Vill du lära dig att arrangera och spela in din musik?

Låtskrivarlinjen riktar sig till dig som vill ta klivet mot att skapa och arrangera egen musik samt klara av inspelning med den teknik vi har tillgång till i våra datorer, surfplattor och telefoner. 

Under kursens gång får du hjälp med strukturer och metoder för att utveckla de egenskaper en låtskrivare behöver. Här inriktar vi oss bland annat på kreativitet inom melodi, harmonik och textförfattande. I undervisningen använder vi Mac-datorer med mjukvaran Logic Pro för skapande och inspelning.   

Vid godkänd avslutad kurs får du som studerat på Ålsta ett kursintyg.

Kursstart och antagningskrav  

Kursstart sker på höstterminen. Det krävs inga teoretiska förkunskaper för att studera vid Låtskrivarlinjen. Antagning sker via inspelat material som lämnas in i samband med ansökan. 

Kostnad och CSN 

Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar en läsårsbaserad serviceavgift om 2100 kr/termin. Kursen är berättigad till studiemedel som du själv söker via CSN:s hemsida. 

Ansökan   

I och med rådande världsläge kring Covid19 kommer vi under våren genomföra ansökningsprocessen digitalt.

Du söker till oss genom att din ansökan lämnas in via Schoolsoft genom länken "Sök här". Har du problem med Schoolsoftansökan? Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

SÖK HÄR

Antagningsprov

Ditt antagningsprov består av att:

  • Du skickar in två av dina låtar där du skrivit text och musik själv.
  • Om du inte har färdiga filer som du jobbat fram i något musikprogram på dator är det helt okej att spela in dig själv på mobilen när du spelar och sjunger. Vi är i antagningsprocessen inte ute efter en polerad slutprodukt, utan vill bara bilda oss en uppfattning kring dina förmågor att skriva melodier och texter, samt hur du harmoniserar och sätter ackord till dessa.
  • När du spelar in på mobilen - se till att du gör det under bästa möjliga ljudförhållanden. När du är klar med dina filmer och/eller ljudfiler skickar du in dem till musikalsta@gmail.com - där du ser till att låttitel och ditt namn finns med i filnamnet.

Det här händer när du skickat in din ansökan

Du får en bekräftelse via mail att vi fått in din ansökan.

När din ansökan nått oss kommer vi att behandla den, och vi kontaktar dig om något saknas. Beskedet om du kommit in eller inte kommer du att få inom två veckor från att du skickat in din ansökan till oss.

Du som blir antagen kommer att bli kontaktad av en av våra pedagoger för intervju, och vi kontaktar dig då via mail eller sms.

Vi kommer inte kunna anta alla er som söker, och för dig som hamnar på reservplats kommer ett besked om det via mail.

Vill du veta mer? 

Har du frågor eller funderingar som rör kursen? Kontakta kursföreståndare via mejl jens.westin@alsta.nu