Musikerlinjen - Sång

Älskar du att sjunga och vill ta nästa steg med din sångteknik och scenvana? Hos oss får du hjälp med din personliga utveckling, både som person och med din röst, utifrån den nivå du har idag.

Kursen är för sångare som vill utveckla sin teknik på och utanför scenen. Genom arbete såväl enskilt som med gruppen förfinas din sångteknik samt färdigheter inom stämsång, musikalitet och genrekunskap.  Du kommer att bli handledd av en certifierad sångpedagog från Complete Vocal Institute som hjälper dig att förstå hur rösten fungerar och ger dig verktyg som leder till den röst du vill ha.

På skolan finns utrustning inom scen, ljud, ljus och musikproduktion av hög kvalitet. Vid konserter och framträdanden arbetar vi professionellt med scenspråk, publikkontakt och ljud/ljussättning. Vi webbsänder även många av våra konserter.

Vid godkänd avslutad kurs får du som studerat på Ålsta ett kursintyg. Vårt primära mål är den individuella deltagarens musikaliska utveckling. Du som avslutar kursen kommer att ha nått en högre nivå av professionalitet som musiker. 

Kursstart och antagningskrav 

Kursstart sker på höstterminen. Det krävs inga teoretiska förkunskaper för att studera vid Musikerlinjen. I din ansökan vill vi se ett personligt brev om varför du vill studera på Musikerlinjen. Antagning sker via antagningsprov.

Kostnad och CSN 

Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar en läsårsbaserad serviceavgift om 2100 kr/termin. Kursen är berättigad till studiemedel som du själv söker via CSN:s webbplats

Ansökan

Ansökan för höstterminen 2022 är stängd. Vi öppnar ansökan till nästa år i början av 2023.

Om du har frågor

Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta kursansvarig.

Emma-Lena Gafforelli

E-postadress: linda.emma-lena.gafforelli@rvn.se


Tillbaka till toppen