Musikerlinjen - Sång

Vill du kunna göra vad du vill med din sångröst och hantera avancerad stämsång som exempelvis Solala eller Pentatonix?

Detta är profilen för sångare som vill utveckla sin teknik på och utanför scenen. Genom arbete såväl enskilt som med gruppen förfinas din sångteknik samt färdigheter inom stämsång, musikalitet och genrekunskap. Hos oss får du som vill möjlighet att prova vokala effekter som exempelvis dist Du kommer att bli handledd av en certifierad pedagog från Complete Vocal Instiute. 

På skolan finns utrustning inom scen, ljud, ljus och musikproduktion av hög kvalitet. Vid konserter och framträdanden arbetar vi professionellt med scenspråk, publikkontakt och ljud/ljussättning. Vi webbsänder även många av våra konserter. 

Vid godkänd avslutad kurs får du som studerat på Ålsta ett kursintyg. Vårt primära mål är den individuella deltagarens musikaliska utveckling. Du som avslutar kursen kommer att ha nått en högre nivå av professionalitet som musiker.  

Kursstart och antagningskrav 

Kursstart sker på höstterminen. Det krävs inga teoretiska förkunskaper för att studera vid Musikerlinjen. I din ansökan vill vi se ett personligt brev om varför du vill studera på Musikerlinjen. Antagning sker via antagningsprov. 

Kostnad och CSN 

Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar en läsårsbaserad serviceavgift om 1500 kr/termin. Kursen är berättigad till studiemedel som du själv söker via CSN:s hemsida 

Ansökan

I och med rådande världsläge kring Covid19 kommer vi under våren genomföra ansökningsprocessen digitalt. Du söker till oss via SchoolSoft, och länk till ansökningssidan finns längre ned på sidan. För att du skall få en chans att uppleva vår skola på bästa sätt kommer vi att erbjuda dig en digital träff med oss lärare under vecka 18 där vi informerar kring vår utbildning och skola, och där du har möjlighet att ställa frågor till oss.

Ansökan lämnas in via Schoolsoft genom länken "Sök här". Har du problem med Schoolsoftansökan? Hör av dig till oss så hjälper vi dig! 

SÖK HÄR

Antagningsprov

Ditt antagningsprov består av att du övar in tre låtar, där vi vill att du filmar dig själv när du spelar eller sjunger – så att vi får en så bra uppfattning som möjligt kring ditt musicerande. Här gäller följande:

Förutom den obligatoriska låten för ditt instrument väljer du en till låt ur låtlistan. Förutom de två låtarna ur vår lista vill vi att du framför en låt som du helt väljer själv. Alltså tre videos totalt. PDF:er för varje låt finns länkade under rubriken "Låtlista".

Obligatorisk låt

  • Gitarr och Bas - Treasure
  • Keyboard - If I Aint Got You
  • Trummor - Mo Better Love
  • Sång (mansröst) - Blow eller Treasure
  • Sång (kvinnoröst) - If I Ain’t Got You eller A Thousand Miles


När du spelar in - se till att du gör det under bästa möjliga ljud- och bildförhållanden, och se till att du syns! Det är helt okej att du spelar in med din mobil. När du är klar med dina filmer skickar du in dem till musikalsta@gmail.com – där du ser till att låttitel och ditt namn finns med i filnamnet.

Låtlista

A Thousand Miles (pdf)
Blow (pdf)
Everlong (pdf)
If I Ain’t Got You (pdf)
Mo’ Better Love (pdf)
Treasure (pdf)
You Ought’a Know (pdf)


Det här händer när du skickat in din ansökan

Du får en bekräftelse via mail att vi fått in din ansökan.

Du blir kallad till antagningsdagen via mail med länk till uppkoppling via Teams.

På antagningsdagen kommer du träffa oss lärare tillsammans med övriga sökande där vi gör en rundvandring på skolan och ger information kring skolan och utbildningen.

Läraren i ditt huvudämne kommer dessutom kontakta dig för en intervju som kommer att ske via Messenger eller Teams.

Vill du veta mer? 

Har du frågor eller funderingar som rör kursen? Kontakta kursföreståndare via mail emma-lena.gafforelli@alsta.nu