Musikerlinjen - Sång

Vill du kunna göra vad du vill med din sångröst och hantera avancerad stämsång som exempelvis Solala eller Pentatonix?

Detta är profilen för sångare som vill utveckla sin teknik på och utanför scenen. Genom arbete såväl enskilt som med gruppen förfinas din sångteknik samt färdigheter inom stämsång, musikalitet och genrekunskap. Hos oss får du som vill möjlighet att prova vokala effekter som exempelvis dist Du kommer att bli handledd av en certifierad pedagog från Complete Vocal Instiute. 

På skolan finns utrustning inom scen, ljud, ljus och musikproduktion av hög kvalitet. Vid konserter och framträdanden arbetar vi professionellt med scenspråk, publikkontakt och ljud/ljussättning. Vi webbsänder även många av våra konserter. 

Kursstart och antagningskrav 

Kursstart sker på höstterminen. Det krävs inga teoretiska förkunskaper för att studera vid Musikerlinjen. I din ansökan vill vi se ett personligt brev om varför du vill studera på Musikerlinjen. Antagning sker via antagningsprov. 

Vid godkänd avslutad kurs får du som studerat på Ålsta ett kursintyg. Vårt primära mål är den individuella deltagarens musikaliska utveckling. Du som avslutar kursen kommer att ha nått en högre nivå av professionalitet som musiker.  

Kostnad och CSN 

Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar en materialavgift om 1500 kr/termin. Kursen är berättigad till studiemedel som du själv söker via CSN:s hemsida 

Ansökan   

Ansökan lämnas in via Schoolsoft genom länken nedan. Har du problem med Schoolsoftansökan? Hör av dig till oss så hjälper vi dig! 

SÖK HÄR (Ansökan öppnas i nytt fönster) 

Antagningsprov 

När du gjort din ansökan via länken till Schoolsoft blir du kallad till antagningsdag via mail. I år har vi antagningsprov på skolan i Fränsta tisdag-onsdag 21-22 april. 

I det mailade utskicket får du information om dag, tid och plats. Du kan även boka boende för natten på skolans internat om du har lång resväg. 

Det krävs inga teoretiska förkunskaper för att studera på Musikerlinjen men du ska förbereda och spela en av nedanstående låtar. Det finns fyra olika att välja på där du plockar ut den som bäst visar ditt instrument, din röst och din musikalitet. Kompskiss finns att ladda ned som PDF-fil. 

Antagningslåtar 2020, framförs i orginaltonarter: 

Vid provtillfället kör vi även ett litet jam och du får chans att visa övriga färdigheter. Under dagen får du träffa de som studerar musik hos oss och ta reda på allt du vill veta. Det ingår även en intervju och en uppgift i musiklära som endast är till för att förbereda nivågrupper inför skolstarten. 

Det är fullt möjligt att bifoga videofil i ansökan så vi kan se och höra ditt spel/sång och komplettera med en webintervju. Platserna kommer dock att prioriteras till er som kommer till skolan. 

Tveka inte att höra av er till oss om ni skulle behöva komma en annan dag än 21-22 april. Det ordnar vi! 

Vill du veta mer? 

Har du frågor eller funderingar som rör kursen? Kontakta kursföreståndare via mail emma-lena.gafforelli@alsta.nu