Musikerlinjen - Ensemble

Vill du spela i band och utveckla din scenvana? Vill du utvecklas på ditt instrument/i din sång både på och utanför scenen?

Musikerlinjen är till för dig som vill utveckla dig som musiker, förbereda för högre studier och lära dig vägen fram i musikbranschen. Vi sätter teknik och musikalitet för röst och instrument i centrum. Hos oss blir du en trygg musiker såväl på livescenen som i studiosammanhang. Vi satsar på dina målsättningar!

På skolan finns utrustning inom scen, ljud, ljus och musikproduktion av hög kvalitet. Vid konserter och framträdanden arbetar vi professionellt med scenspråk, publikkontakt och ljud/ljussättning. Vi webbsänder även många av våra konserter.

Vid godkänd avslutad kurs får du som studerat på Ålsta ett kursintyg. Vårt primära mål är den individuella deltagarens musikaliska utveckling. Du som avslutar kursen kommer att ha nått en högre nivå av professionalitet som musiker. 

Kursstart och antagningskrav 

Kursstart sker på höstterminen. Det krävs inga teoretiska förkunskaper för att studera vid Musikerlinjen. I din ansökan vill vi se ett personligt brev om varför du vill studera på Musikerlinjen. Antagning sker via antagningsprov.

Kostnad och CSN 

Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar en läsårsbaserad serviceavgift om 2100 kr/termin. Kursen är berättigad till studiemedel som du själv söker via CSN:s webbplats   

Ansökan

Du söker till oss genom att din ansökan lämnas in via Schoolsoft. Har du problem med Schoolsoftansökan? Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Ansök via Schoolsoft

Antagningsprov

För att gå på Musikerlinjen genomför du en provspelning hos oss, antingen med en antagningsvideo som du skickar in, på plats i Fränsta eller under en antagningsdag i Stockholm.

Antagningsprov med videoklipp

Välj en av låtarna i listan längre ner på sidan. Du kan framföra låten du valt genom att spela till en bakgrund eller originallåten så länge du ser till att ditt instrument hörs tydligt. Börja videoklippet med en kort presentation av dig själv.

Skicka din video till musikalsta@gmail.com. Stora filer kan behöva skickas med tjänster som till exempel Sprend eller WeTransfer.

Antagningsprov på plats på skolan i Fränsta

Onsdagen den 11 maj är det officiell antagningsdag i Fränsta. Om du inte kan komma den 11 maj har vi även öppet för att komma till Fränsta varje onsdag from vecka 11, med undantag för påsklov i vecka 16, den 20 april.

Gratis boende i Fränsta 

Vi bjuder på övernattning, frukost och lunch till dig som gör antagningsprov på plats hos oss i Fränsta. För att boka detta kontaktar du internatansvarig Ulrika Tholin via e-postadress ulrika.tholin@rvn.se. Meddela även eventuella allergier eller specialkost.

Antagningsprov Stockholm

Onsdag den 4 maj har vi antagning i Stockholm. Vill du komma hit så håller vi till i ABF-huset på Sveavägen 41.

Det här händer under antagningsdagen

Varje antagningsdag startar med info om skolan och tider för dagen. Du genomför ett spelprov tillsammans med musiker från skolan där du framför en av nedanstående låtar som du får välja själv. Förutom spelprov får du göra en uppgift i musiklära samt en intervju.

Välj en av dessa låtar (klicka på låten för kompskiss)

Om du har frågor

Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta kursansvarig.

Henrik Winzell

E-postadress: henrik.winzell@rvn.se


Tillbaka till toppen