Musikerlinjen - Ensemble

Vill du spela i band och utveckla din scenvana? Vill du utveckla din sångteknik på och utanför scenen?

Musikerlinjen är till för dig som vill utveckla dig som musiker, förbereda för högre studier och lära dig vägen fram i musikbranschen. Vi sätter teknik och musikalitet för röst och instrument i centrum. Hos oss blir du en trygg musiker såväl på livescenen som i studiosammanhang. Vi satsar på dina målsättningar! 

På skolan finns utrustning inom scen, ljud, ljus och musikproduktion av hög kvalitet. Vid konserter och framträdanden arbetar vi professionellt med scenspråk, publikkontakt och ljud/ljussättning. Vi webbsänder även många av våra konserter. 

Kursstart och antagningskrav 

Kursstart sker på höstterminen. Det krävs inga teoretiska förkunskaper för att studera vid Musikerlinjen. I din ansökan vill vi se ett personligt brev om varför du vill studera på Musikerlinjen. Antagning sker via antagningsprov. 

Vid godkänd avslutad kurs får du som studerat på Ålsta ett kursintyg. Vårt primära mål är den individuella deltagarens musikaliska utveckling. Du som avslutar kursen kommer att ha nått en högre nivå av professionalitet som musiker.  

Kostnad och CSN 

Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar en läsårsbaserad serviceavgift om 1500 kr/termin. Kursen är berättigad till studiemedel som du själv söker via CSN:s hemsida 

Ansökan   

Ansökan lämnas in via Schoolsoft genom länken nedan. Har du problem med Schoolsoftansökan? Hör av dig till oss så hjälper vi dig! 

SÖK HÄR (Ansökan öppnas i nytt fönster) 

Antagningsprov 

Antagningsprov sker via inspelad video där du spelar en av våra söklåtar. Filma dig själv när du framför låten tillsammans med orginalljudfil. Det duger alldeles utmärkt att filma med mobil. Videofiler och länkar går att bifoga i ansökan om ni loggar in i Schoolsoft. Det går även bra att maila in till daniel.gafforelli@alsta.nu.

Antagningslåtar 2020, framförs i orginaltonarter: 

Det krävs inga teoretiska förkunskaper hos oss, vi har nivåanpassad musiklära för dig. När vi fått in din videofil kontaktar vi dig för en kompletterande intervju via Skype, FaceTime eller Messenger.

För dig som gärna vill besöka och se hur skolan ser ut ordnar vi det så snart det är möjligt.

Vill du veta mer? 

Har du frågor eller funderingar som rör kursen? Kontakta kursföreståndare via mail daniel.gafforelli@alsta.nu