Musikerlinjen - Ensemble

Vill du spela i band och utveckla din scenvana? Vill du utveckla din sångteknik på och utanför scenen?

Musikerlinjen är till för dig som vill utveckla dig som musiker, förbereda för högre studier och lära dig vägen fram i musikbranschen. Vi sätter teknik och musikalitet för röst och instrument i centrum. Hos oss blir du en trygg musiker såväl på livescenen som i studiosammanhang. Vi satsar på dina målsättningar! 

På skolan finns utrustning inom scen, ljud, ljus och musikproduktion av hög kvalitet. Vid konserter och framträdanden arbetar vi professionellt med scenspråk, publikkontakt och ljud/ljussättning. Vi webbsänder även många av våra konserter. 

Vid godkänd avslutad kurs får du som studerat på Ålsta ett kursintyg. Vårt primära mål är den individuella deltagarens musikaliska utveckling. Du som avslutar kursen kommer att ha nått en högre nivå av professionalitet som musiker.  

Kursstart och antagningskrav 

Kursstart sker på höstterminen. Det krävs inga teoretiska förkunskaper för att studera vid Musikerlinjen. I din ansökan vill vi se ett personligt brev om varför du vill studera på Musikerlinjen. Antagning sker via antagningsprov. 

Kostnad och CSN 

Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar en läsårsbaserad serviceavgift om 2100 kr/termin. Kursen är berättigad till studiemedel som du själv söker via CSN:s hemsida   

Ansökan

I och med rådande världsläge kring Covid19 kommer vi under våren genomföra ansökningsprocessen digitalt. Du söker till oss genom att din ansökan lämnas in via Schoolsoft genom länken "Sök här". Har du problem med Schoolsoftansökan? Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

SÖK HÄR

Antagningsprov

Ditt antagningsprov består av att filmar dig själv när du spelar eller sjunger - så att vi får en så bra uppfattning som möjligt kring ditt musicerande. Här gäller följande:

  • Välj en eller två låtar som representerar och visar vad du kan.
  • Du sjunger eller spelar ditt sökta huvudinstrument.
  • Se till att du syns ordentligt, ha bra ljus i rummet.
  • Framför helst din låt med musikbakgrund - kom ihåg att du ska höras mest.
  • Det är helt ok att filma med mobil.

När du är klar med dina filmer skickar du in dem till musikalsta@gmail.com – där du ser till att låttitel och ditt namn finns med i filnamnet. Om filmen är för stor kan du använda till exempel Sprend eller WeTransfer för att maila.

Det här händer när du skickat in din ansökan

Du får en bekräftelse via mejl att vi fått in din ansökan.

När din ansökan nått oss kommer vi att behandla den, och vi kontaktar dig om något saknas. Beskedet om du kommit in eller inte kommer du att få inom två veckor från att du skickat in din ansökan till oss.

Du som blir antagen kommer att bli kontaktad av en av våra pedagoger för intervju, och vi kontaktar dig då via mail eller sms.

Vi kommer inte kunna anta alla er som söker, och för dig som hamnar på reservplats kommer ett besked om det via mail.

Vill du veta mer? 

Har du frågor eller funderingar som rör kursen? Kontakta kursföreståndare via mejl daniel.gafforelli@rvn.se