Musikerlinjen - Ensemble

Vill du spela i band och utveckla din scenvana? Vill du utvecklas på ditt instrument både på och utanför scenen?

Musikerlinjen är till för dig som vill utveckla dig som musiker, förbereda för högre studier och lära dig vägen fram i musikbranschen. Vi sätter teknik och musikalitet för dig och ditt instrument i centrum. Hos oss blir du en trygg musiker såväl på livescenen som i studiosammanhang. Vi satsar på dina målsättningar!

På skolan finns utrustning inom scen, ljud, ljus och musikproduktion av hög kvalitet. Vid konserter och framträdanden arbetar vi professionellt med scenspråk, publikkontakt och ljud/ljussättning. Vi webbsänder även många av våra konserter. Går man på Musikerlinjen förekommer arbete på kvällstid vid dylika evenemang som en del av utbildningen.

Vid godkänd avslutad kurs får du som studerat på Ålsta ett kursintyg. Vårt primära mål är den individuella deltagarens musikaliska utveckling. Du som avslutar kursen kommer att ha nått en högre nivå av professionalitet som musiker.

Kursstart och antagningskrav 

Kursstart sker på höstterminen. Det krävs inga teoretiska förkunskaper för att studera vid Musikerlinjen. I din ansökan vill vi se ett personligt brev om varför du vill studera på Musikerlinjen. Antagning sker via antagningsprov.

Kostnad och CSN 

Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar en läsårsbaserad serviceavgift om 2300 kr/termin. Kursen är berättigad till studiemedel som du själv söker via CSN:s webbplats   

Ansökan

Ansökan lämnas in via Schoolsoft. Har du problem med Schoolsoftansökan? Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Ansök via Schoolsoft

Antagningsprov

Fram till höstens kursstart finns möjlighet att ansöka till eventuella restplatser tillsammans med ditt inspelade digitala ansökningsmaterial.

Hur du ansöker digitalt till en restplats

  • Välj en av söklåtarna i listan nedan att framföra tillsammans med originalmusiken i ett videoklipp. Det räcker alldeles utmärkt att filma med mobilkameran, men var noga med att ditt instrument eller sång syns och hörs ordentligt över originalmusiken. Videoklippet ska vara live och genomfört i en enda tagning. 
  • Lämna in en ansökan till kursen via Schoolsoft tillsammans med ditt digitala ansökningsmaterial (om filen är stor kan du använda dig av tjänsten WeTransfer eller Sprend). Maila därefter till daniel.gafforelli@rvn.se alternativt linda.emma-lena.gafforelli@rvn.se för mer information om vilka platser som fortfarande finns tillgängliga. 

Söklåtar

Framförs i originaltonarter.

Om du har frågor

Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta kursansvarig.

Magnus Svärd

E-postadress: magnus.svard@rvn.se


Tillbaka till toppen