Musikerlinjen - Ensemble

Vill du spela i band och få mycket tid på en fullriggad scen? Vill du utvecklas på ditt instrument och stärka kunskaperna för professionellt musicerande?

Musikerlinjen är till för dig som vill utveckla dig som musiker, förbereda för högre studier och lära dig vägen fram i musikbranschen. Vi sätter teknik och musikalitet för dig och ditt instrument i centrum. Hos oss blir du en trygg musiker såväl på livescenen som i studiosammanhang. Vi satsar på dina målsättningar!

På skolan finns utrustning inom scen, ljud, ljus och musikproduktion av hög kvalitet. Vid konserter och framträdanden arbetar vi professionellt med scenspråk, publikkontakt och ljud/ljussättning. Detta för att utbildningen ska vara branschnära och förbereda dig för en framtid som arbetande musiker. 
Vi webbsänder även många av våra konserter. Går man på Musikerlinjen förekommer arbete på kvällstid och helger vid dylika evenemang som en del av utbildningen.

Vid godkänd avslutad kurs får du som studerat på Ålsta ett kursintyg. Vårt primära mål är den individuella deltagarens musikaliska utveckling. Du som avslutar kursen kommer att ha nått en högre nivå av professionalitet som musiker.

Kursstart och antagningskrav 

Kursstart sker på höstterminen. Det krävs inga teoretiska förkunskaper för att studera vid Musikerlinjen. I din ansökan vill vi se ett personligt brev om varför du vill studera på Musikerlinjen. Antagning sker via spel- eller sångprov.

Kostnad och CSN 

Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar en läsårsbaserad serviceavgift om 2300 kr/termin. Kursen är berättigad till studiemedel som du själv söker via CSN:s webbplats   

Ansökan

Ansökan lämnas in via Schoolsoft. Har du problem med Schoolsoftansökan? Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Ansök via Schoolsoft

Antagningsprov

För att ansöka till Musikerlinjen gör du ett spelprov på plats hos oss eller genom ett digitalt spelprov som skickas till oss enligt de instruktioner som följer nedan. Dag för besök väljs i samband med att du skickar in din ansökan. Detta ska bokas även för dig som väljer digitalt spelprov.

Vid ditt besök ingår fri övernattning och under dagen får du musicera, vara med på lektioner, ställa frågor till deltagare och pedagoger samt göra ett enklare teoritest som vi använder för att dela in grupper i musiklära. Man behöver inte kunna noter i förväg för att studera hos oss.

Fram till sista ansökningsdag har vi löpande antagningar. För att din antagning ska bli klar redan den 19 april behöver du anmäla dig till en av våra besöksdagar och komma till skolan. Därefter kommer det att finnas möjlighet att boka ett besök för att söka eventuella restplatser. 

Hur du ansöker digitalt

  • Välj en av söklåtarna i listan nedan att framföra tillsammans med originalmusiken i ett videoklipp. Det räcker alldeles utmärkt att filma med mobilkameran, men var noga med att ditt instrument eller sång syns och hörs ordentligt över originalmusiken. Videoklippet ska vara live och genomfört i en enda tagning. 
  • Lämna in en ansökan till kursen via Schoolsoft tillsammans med ditt digitala ansökningsmaterial (om filen är stor kan du använda dig av tjänsten WeTransfer eller Sprend). Maila större filer till musikalsta@gmail.com.

Söklåtar

Framförs i originaltonarter.

Besöksdagar

När du fyller i din ansökan i Schoolsoft väljer du en av följande besöksdagar:

  • 17 jan
  • 31 jan
  • 7 feb
  • 21 feb
  • 13 mars
  • 20 mars
  • 10 april
  • 17 april

Övernattning

För att boka en kostnadsfri övernattning i samband med ditt antagningsprov kontaktar du internatansvarig via mail eller telefon.

Ulrika Tholin - Internatansvarig

Mail: ulrika.tholin@rvn.se
Tel: 0691-661400

Om du har frågor

Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta kursansvarig.

Magnus Svärd

E-postadress: magnus.svard@rvn.se


Tillbaka till toppen