Musiker med yrkesinriktning

Musiker med yrkesinriktning är en eftergymnasial utbildning som tar din musikalitet ett steg vidare mot ett yrkesinriktat utövande. Du bygger vidare på ditt intresseområde inom musiken för ett utvecklat entreprenörskap och hållbart arbete.

På Musiker väljer du inriktning mot antingen ensemble, sång eller låtskrivande. Inom ditt valda område får du utveckla din musikalitet och lära dig om de olika yrkesvalen som finns.

På Ålsta folkhögskola jobbar vi med genres som pop, rock, soul och funk. Du får praktiska erfarenheter genom skolans projekt- och samarbeten med konserter, musikskapande och marknadsföring där du är med och lär dig processen. Under året får studerande på Musiker uppdrag att leda egna projekt. Utbildningen förbereder dig även för högre studier vid till exempel Musikhögskolan.

Vid godkänd avslutad kurs får du som studerat på Ålsta ett kursintyg. Du förväntas ha utvecklat förmågan att genomföra en hållbar process för till exempel ett band, event, turné och/eller musikskapande. Dina nya erfarenheter ger dig en mängd möjligheter att arbeta inom musikområdet eller ta dig vidare till högre musikstudier.

Kursstart och antagningskrav

Kursstart sker på höstterminen. Du ska ha behörighet att läsa på yrkeshögskola för att kunna söka till Musiker. I din ansökan vill vi se ett personligt brev om varför du vill studera hos oss. Antagning sker via antagningsprov.

Kostnad och CSN

Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar en läsårsbaserad serviceavgift om 2 500 kr/termin. Kursen är berättigad till studiemedel som du själv söker via CSN:s webbplats.

Ansökan

Ansökan för höstterminen 2022 är stängd. Vi öppnar ansökan till nästa år i början av 2023.

Om du har frågor

Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta kursansvarig.

Daniel Gafforelli

E-postadress: daniel.gafforelli@rvn.se


Tillbaka till toppen