En kvinna sitter vid en dator och tittar över axeln och ler in i kameran.

Klart att medicinsk vårdadministratör på Hola folkhögskola blir yrkeshögskoleutbildning

2024-01-16 16:45

Vi är stolta och glada över att kunna meddela att vår utbildning Medicinsk vårdadministratör har fått officiellt godkännande från Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) till utbildningsomgången 2024-2026!

Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) har beslutat att bevilja utbildningen till medicinsk vårdadministratör på Hola folkhögskola. Det tycker vi är en fantastisk nyhet och ett erkännande av vårt dedikerade arbete för att kunna fortsätta erbjuda en högkvalitativ utbildning i nära samverkan med arbetslivet.

– Att vi kan genomföra den här utbildningen är verkligen ett glädjande besked. Vårdadministratörens funktion är en viktig länk i vårdkedjan och det är ett yrke som det finns ett stort behov av. Det är i ett bredare perspektiv även positivt för kompetensförsörjningen i hela Västernorrland att vi nu utökar med ytterligare en yrkeshögskoleutbildning, säger HansOlov Furberg, kultur- och bildningschef, Region Västernorrland.

Central roll i utveckling av administrationen

Vanliga arbetsuppgifter som medicinsk vårdadministratör är att sköta den medicinska dokumentationen. Det kan, exempelvis, röra sig om att skriva intyg, remisser och journaler. Jobbet kan även innebära att bemanna receptioner. I den pågående digitaliseringen av hälso- och sjukvården utgör även yrket som medicinsk vårdadministratör en central roll i utvecklingen av administrationen.

Ansökan för hösten 2024 är öppen

Vi ser nu fram emot att välkomna nya deltagare att förbereda för en givande karriär inom hälso- och sjukvårdssektorn. Ansökan till höstens kursstart är öppen och du är välkommen att läsa mer och ansöka via länken nedan.

Medicinsk vårdadministratör


Tillbaka till toppen