En person håller en liten grön växt med rötter och jord i sina händer.

Ny kurs - Inre transformation för klimat och hållbarhet

2023-08-25 11:49

Som en del av forskningsprojektet ”Att uppleva inre transformation för klimat och hållbarhet” vid Linköpings Universitet startar vi nu, tillsammans med Empaticus, upp en ny kurs. Om du är intresserad av sambandet mellan inre och yttre transformation borde du ansöka till denna kurs.

Lär dig om inre tranformation vid omställning

Denna nya kurs är riktad till dig som är intresserad av klimat-, miljö- och hållbarhetsfrågor och vill engagera dig inom området. En kurs för dig som är nyfiken på vad kontemplativa traditioner kan ge dig i relationen till dig själv, till andra människor, till naturen, djuren och världen. Under kursen får du lära dig om inre transformation, det vill säga de psykologiska, känslomässiga och existentiella dimensionerna av omställning.

I kursen bygger vi förmågor och kultiverar färdigheter som behövs i takt med att mänsklighetens utmaningar ökar. Det handlar bland annat om tekniker för att stärka våra förmågor att hålla fokus, uppleva medkänsla, hantera känslor samt interagera på nya sätt med vår omvärld.

Distanskurs med digitala träffar och närträffar

I kursen ingår ett inledande 6-dagars retreat, ett avslutande 3-dagars retreat samt fyra digitala seminarium däremellan. Utövar dessa träffar utövar du egen daglig meditationspraktik samt engagerar dig i egenstudier samt gruppdiskussioner.

Kursen går under tio veckor mellan 16 september-29 november och har en studietakt på 50%. Läs mer om innehållet och de olika retreaten via länken nedan. Om du tidigare har upplevt ett allvarligt trauma avråder vi dig från att söka denna kurs.

Mer information och ansökan till kursen Inre transformation

Välkommen att ansöka senast den 6 september!


Tillbaka till toppen