Ett grått tåg på en räls intill ett grönt öppet fält.

Hitta till Hola

Hola ligger i en by som heter Prästmon, bredvid Ångermanälven mellan Kramfors och Sollefteå. Vi har goda kommunikationer med tåg norrut och söderut, och ett antal resmöjligheter varje dag med buss.

Att resa till Hola

Res med tåg, buss eller bil

Du kan resa hit med tåg, buss eller, om inget av det fungerar; med bil.

Då du bokar din tågbiljett, se till att boka ResPlus-biljett, så att du även får buss- eller taxianslutningen på biljetten hela vägen fram till Hola. Då ordnas också med ersättningstrafik ifall det skulle uppstå förseningar längs vägen.

Om du reser med snabbtåg kliver du av tåget i Kramfors och tar buss 212 sista biten, kliv av på hållplatsen ”Prästmon korsningen”. De flesta avgångarna med Norrtåg stannar på Västeraspby station, som ligger 4 km från Hola. Reser du med ett norrtåg som inte stannar på Västeraspby station får du kliva av tåget i Kramfors och ta bussen därifrån.                    

Busshållplatsen "Prästmon, korsningen" ligger 100 meter från Hola folkhögskola.

Buss eller taxi från tågstationen

Från Västeraspby station finns anropstaxi till vissa tågavgångar. Anropstaxi kostar ungefär som en bussbiljett. Viktigt att komma ihåg är att anropstaxi behöver förbeställas senast 3 timmar innan avresa.

Om det inte finns någon anropstaxi till den avgång du reser med till Västeraspby station, kan det även vara möjligt att få hämtning från Hola, ring receptionen (telefonnummer: 0612-85601) och fråga!

För vissa anslutningar är det smidigare att kliva av tåget i Kramfors, och sedan ta buss 212 sista biten till Prästmon. Du hittar länkar längre ner på sidan till olika resesidor där du kan boka din resa.

Promenera eller cykla från tågstationen

Om du vill ta en promenad eller har en vikcykel eller paketerad cykel med på tåget finns här förslag på färdväg som är kortare än bilvägen och som dessutom gör att du slipper en brant uppförsbacke. Observera att cykel inte får medföras på tåget om den inte är ihoppackad.

Vägbeskrivning gångväg Västeraspby – Hola på Google Maps

Vägbeskrivning gångväg Västeraspby – Hola på Eniro

Vägbeskrivning cykelväg Västeraspby – Hola på Enrio

Färdväg med bil

Det går också att åka till Hola med bil. Kommer du söderifrån via E4:an svänger du av mot Kramfors (Riksväg 90) strax före Högakustenbron. Åk genom Kramfors, Bollstabruk och sväng sedan höger mot Nyland (väg 333). När du har passerat Nyland skall du svänga vänster mot Prästmon. Följ vägen och du kommer efter några kilometer att komma fram till Prästmon och Hola Folkhögskola.

Om du kommer via E4:an norrifrån skall du svänga av i Gallsäter mot Kramfors flygplats. Följ sedan skyltningen mot flygplatsen så kommer du även se vägskyltning mot Hola. Skolan ligger strax bortom flygplatsen.

Har du GPS är adressen Folkhögskolevägen 5, Nyland. Du kan även mata in dessa koordinater: N 63° 4' 44" E 17° 45' 23" eller decimalt: 63.0791, 17.7567.

Flygplatsen

Flygplatsen heter Höga Kusten Airport och ligger i närheten av Västeraspby station, några kilometer från skolan.

Länkar

För att söka resor med både buss och tåg kan du använda verktyget Resrobot. Sök då på hållplatsen "Prästmon, korsningen".

Köp resa och se tågtider på www.sj.se

Boka resa med Norrtåg på www.norrtag.se


Tillbaka till toppen