Ett grått tåg på en räls intill ett grönt öppet fält.

Hitta till Hola

Hola ligger i byn Prästmon, intill Ångermanälven mellan Kramfors och Sollefteå. Vi har goda kommunikationer med tåg norrut och söderut, och ett antal resmöjligheter varje dag med buss.

Att resa till Hola

Här nedan har vi samlat information för dig som planerar att resa till Hola folkhögskola. Du kan använda flera olika färdsätt för att hitta till oss.

 
Resa med tåg eller buss
Resa med bil
Resa med flyg

Resa med tåg eller buss

De flesta avgångarna med Norrtåg stannar på Västeraspby station, som ligger 4 km från Hola. Reser du med ett norrtåg som inte stannar på Västeraspby station får du kliva av tåget i Kramfors och ta bussen därifrån. Om du reser med snabbtåg kliver du av tåget i Kramfors och tar buss 212 sista biten, kliv av på hållplatsen ”Prästmon korsningen” som ligger 100 meter från skolan.

Se till att boka ResPlus-biljett så att du även får buss- eller taxianslutningen på biljetten hela vägen fram till Hola. Då ordnas också med ersättningstrafik ifall det skulle uppstå förseningar längs vägen.

Buss eller taxi från tågstationen

Från Västeraspby station finns anropstaxi till vissa tågavgångar. Taxin kostar ungefär som en bussbiljett och behöver förbeställas senast 3 timmar innan avresa. Om det inte finns någon anropstaxi till den avgång du reser med kan det även vara möjligt att få hämtning av personal från Hola, ring receptionen på 0612-856 01 och fråga. För vissa anslutningar är det smidigare att kliva av tåget i Kramfors, och sedan ta buss 212 sista biten till Prästmon.

Promenera eller cykla från tågstationen

Om du vill ta en promenad eller har en vikcykel eller paketerad cykel med på tåget finns här förslag på smidiga färdvägar som är kortare än bilvägen. Observera att cykel inte får medföras på tåget om den inte är ihoppackad.

Vägbeskrivning gångväg Västeraspby – Hola (eniro.se)
Vägbeskrivning cykelväg Västeraspby – Hola (eniro.se)'

För att söka resor med både buss och tåg kan du använda verktyget Resrobot. Sök då på hållplatsen "Prästmon, korsningen".

Till toppen

Resa med bil

Om du reser med bil till Hola och kommer söderifrån via E4:an svänger du av mot Kramfors (Riksväg 90) strax före Högakustenbron. Åk genom Kramfors, Bollstabruk och sväng sedan höger mot Nyland (väg 333). När du har passerat Nyland svänger du vänster mot Prästmon. Följ vägen och du kommer efter några kilometer att komma fram till Prästmon och Hola folkhögskola.

Om du kommer norrifrån via E4:an svänger du av i Gallsäter mot Kramfors flygplats. Följ sedan skyltningen mot flygplatsen så kommer du även se vägskyltning mot Hola. Skolan ligger strax bortom flygplatsen. Har du GPS är adressen Folkhögskolevägen 5, Nyland.

Till toppen

Resa med flyg

Flygplatsen heter Höga Kusten Airport och ligger i närheten av Västeraspby station, några kilometer från skolan.

Till toppen


Tillbaka till toppen