En man sitter i en soffa och har ett videomöte på en laptop.

Allmän kurs distans

Välkommen till Allmän kurs distans på gymnasienivå på Hola folkhögskola!

På denna kurs har du möjligheten att fördjupa dina kunskaper inom viktiga ämnen såsom:

  • Svenska 1, 2, 3
  • Engelska 5, 6
  • Matematik 1a,1b,1c, 2a,2b,2c, 3b,3c, 4
  • Samhällskunskap 1b
  • Historia 1b
  • Religion 1

Vi skräddarsyr din studieplan baserat på dina tidigare erfarenheter och kunskapsnivå för att säkerställa en relevant och engagerande inlärning.

Distanskurs med obligatoriska närträffar

Varje läsår träffas vi vid fyra obligatoriska närträffar på skolan under tre dagar. Vid dessa tillfällen får du personlig handledning av våra lärare i olika ämnen och deltar i skrivuppgifter, diskussioner och matteprov. Utöver detta arrangerar vi inspirerande studiebesök, utflykter och temadagar för att bredda din förståelse och erfarenhet.

När du är hemma mellan träffarna har du tillgång till frivilliga digitala lektioner varje vecka samt en obligatorisk digital lektion en gång i månaden. Dessa möten sker via Teams där du tillsammans med andra kursdeltagare arbetar med kursrelaterade ämnen och projekt. Vi uppmuntrar till hög aktivitet online, så det är viktigt att ha tillgång till dator eller surfplatta.

Antagningsvillkor för kursen

För att ansöka till kursen behöver du ha grundläggande kunskaper motsvarande årskurs 9 i grundskolan. Distanskursen kräver disciplin och självständighet då du ansvarar för ditt eget lärande. Vi uppmuntrar till aktivt deltagande och ömsesidigt stöd, vilket skapar en dynamisk och givande studiemiljö för alla våra deltagare.

Välkommen till en utbildning där din framtid börjar ta form!


Tillbaka till toppen