Närbild på marken i en skogsglänta där solen skiner igenom träden.

Naturguide - Höga Kusten blir partner med Naturturismföretagen

2023-12-05 14:15

Från och med nu har kursen Naturguide - Höga Kusten ingått ett partnersamarbete med Naturturismföretagen, en branschorganisation för företag inom naturturism och ekoturism i Sverige.

Samarbete för att värna om hållbarhet inom naturturism

Vår kurs Naturguide - Höga Kusten samarbetar numera med Naturturismföretagen, en branschorganisation som jobbar för att stärka naturturismen och göra den mer hållbar. Det är något som vi tycker är otroligt viktigt att ta fasta på och vill bli ännu bättre på att lära ut till våra blivande naturguider och detta är en mycket bra start på det arbetet. Rent konkret får vi tillgång till föreläsningar och stöd när det gäller frågor rörande naturturism och hållbarhet som vi kan använda i vår undervisning för att vidareförmedla organisationens goda budskap.

Naturturismföretagens partners är företag/organisationer som:

  • arbetar för att hjälpa företag inom naturturism att förbättra och utveckla sin verksamhet så att den blir mer hållbar och konkurrenskraftig.
  • bidrar till naturskydd, miljöanpassning och värnar om kulturvärden i kombination med en sund lokal ekonomisk utveckling.
  • arbetar med att utbilda och utveckla nästa generations naturturismföretagare.

Mer om Naturturismföretagen
Mer om Naturguide - Höga Kusten


Tillbaka till toppen