Artist in residence

AIRY - Artist in Residence Västernorrland
Region Västernorrland har ett residensprogram för konstnärer och författare som vill komma till Västernorrland - AIRY - Artist in Residence Västernorrland.
Information om AIRY

Samiskt residens i Västernorrland
Syftet med detta residens är att främja samisk kultur i Västernorrland. Residenset vill ge möjlighet för dig att utveckla ditt skapande i samverkan med regionala kulturverksamheter.
Mer om Samiskt residens

Artist in Residence: Grez-sur-Loing i Frankrike
Region Västernorrland hyr boende och ateljé under juni som kan nyttjas av regionens verksamma konstnärer. Vistelsestipendiaten får resa och boende samt ett mindre stipendium som täcker in ökade matutgifter.
Mer om Residens Grez-sur-Loing 2024

AIR på Höga Kusten
Vännersta Nordingrå

Byn Vännersta ligger vackert beläget bland berg och sjöar, mellan Hållsjön och Vågsfjärden nedanför Dalsberget.
I Vännersta finns Nordingrå Konstnärsverkstad med fina och välutrustade grafiklokaler; boktryck, screen- och koppartryck. Här finns också en tuftverkstad och gott om plats för utomhusbaserade arbeten. Emaljverkstaden står klar i maj 2021 och samarbete finns med smedja 200 meter bort. Ateljéutrymme kan oftast ordnas för måleri etc.
Konstnären hyr sovrum med angränsande arbetsrum, 5 m2 vardera på Myller B&B, Vännersta 109. Kök och badrum delas med andra gäster från B&B. Vissa restriktioner nu under corona-pandemin. Residenskonstnären betalar ett subventionerat pris; 1000:- för en månad mellan september och maj och har då tillgång till verkstäder med viss utrustning.
Konstnären förväntas hålla/delta i ett öppet konst-samtal någon gång under sin vistelse
Ansökan och frågor: annikka.arvidsson@myllerkultur.se

Grundsunda hembygdsförening, stipendium och residence
Grundsunda hembygdsförenings hemsida
Grundsunda hembygdsförening delar årligen ut ett kulturstipendium på 15 000 kronor inklusive resa och fri vistelse 6-8 sommarveckor i en stuga vid Prästsjön, Vallens by, Grundsunda i Örnsköldsviks kommun.
Alla kategorier kulturarbetare kan söka stipendiet. Verksamhetsområdet är inte i förväg utsatt. Stipendiet vill bidra till att ge några veckors vistelse i naturskön miljö.
Sista dag för ansökan är 31 mars.

Vistelsestipendier på Mannaminne 
Nordingrå, Höga Kusten 
Mannaminne erbjuder två personer var sin vistelse med boende, arbetsplats och 5000 kronor, två veckor i maj. Ansökningarna tas emot på stipendium@mannaminne.se från 1 februari till och med 26 februari. 
Se även Mannaminnes webbsida


Tillbaka till toppen