Artist in residence

AIRY - Artist in Residence Västernorrland
Information om AIRY

AIR på Höga Kusten
Vännersta Nordingrå

Byn Vännersta ligger vackert beläget bland berg och sjöar, mellan Hållsjön och Vågsfjärden nedanför Dalsberget.
I Vännersta finns Nordingrå Konstnärsverkstad med fina och välutrustade grafiklokaler; boktryck, screen- och koppartryck. Här finns också en tuftverkstad och gott om plats för utomhusbaserade arbeten. Emaljverkstaden står klar i maj 2021 och samarbete finns med smedja 200 meter bort. Ateljéutrymme kan oftast ordnas för måleri etc.
Konstnären hyr sovrum med angränsande arbetsrum, 5 m2 vardera på Myller B&B, Vännersta 109. Kök och badrum delas med andra gäster från B&B. Vissa restriktioner nu under corona-pandemin. Residenskonstnären betalar ett subventionerat pris; 1000:- för en månad mellan september och maj och har då tillgång till verkstäder med viss utrustning.
Konstnären förväntas hålla/delta i ett öppet konst-samtal någon gång under sin vistelse
Ansökan och frågor: annikka.arvidsson@myllerkultur.se

Grundsunda hembygdsförening, stipendium och residence
Grundsunda hembygdsförenings hemsida
Grundsunda hembygdsförening delar årligen ut ett kulturstipendium på 15 000 kronor inklusive resa och fri vistelse 6-8 sommarveckor i en stuga vid Prästsjön, Vallens by, Grundsunda i Örnsköldsviks kommun.
Alla kategorier kulturarbetare kan söka stipendiet. Verksamhetsområdet är inte i förväg utsatt. Stipendiet vill bidra till att ge några veckors vistelse i naturskön miljö.
Sista dag för ansökan är 31 mars.