Gitte Eidslott

Årets Höga Kusten-stipendiat utsedd!

2018-03-29 14:57

Gitte Eidslott

Kulturenheten har fått 70 ansökningar till Höga Kusten-stipendiet. Kulturenheten har tillsammans med konstnärerna Mats de Vahl och Kerstin Axell Ohlzon tagit fram en kandidat till stipendiet. Det har varit ett mycket svårt, men spännande arbete att göra en seriös och professionell bedömning av ansökningarna. Kvaliteten har varit mycket hög.

2018 års Höga Kusten-stipendiat är Gitte Eidslott. Hon arbetar med måleri på stora dukar. Arbetssättet är projektbaserat och hon utforskar mönster genom sina abstrakta målningar. Hon är född 1985 i Norge, men bor och arbetar numera i Åkarp i Skåne. Hon har gått på Valand i Göteborg och tagit examen i fri konst. Gitte har även gått konstutbildningar i Wien, Österrike och i Oslo, Norge. Hon har ställt ut i Sverige, Österrike, Norge och Tyskland.

Motivering: Gitte Eidslott rör sig befriande och respektlöst mellan det abstrakta och figurativa i sina målningar. Det råa sättet med vilket hon behandlar mönster, färg och material skapar en dialog som väcker betraktarens sinnen. Måleriet är sökande och utforskande och mötet med abstraktion av naturen/landskapet ger en spänstighet. Det kommer att bli intressant att se vad Höga Kustens landskap ger för avtryck i hennes konst.

Länk till denna artikel


Tillbaka till toppen