Om oss

Folktandvården fyller sedan lång tid tillbaka en viktig funktion i samhället. Tandvård är något som alla kommer i kontakt med under sitt liv.

Vårt uppdrag

Folktandvården Västernorrlands grundläggande uppdrag är att ansvarsfullt bidra till Liv och Hälsa i Västernorrland genom att verka för en god munhälsa på lika villkor. Vid prioritering av olika vårdinsatser är överenskommelsen med vår uppdragsgivare styrande.

Nära dig som patient

Folktandvården har verksamhet inom hela Västernorrlands län. Våra kliniker finns spridda över hela länet och nära dig som patient

Modernt synsätt

Utvecklingen inom tandvården är i en spännande fas och Folktandvården i Västernorrland har ett modernt synsätt och ligger väl framme på alla plan. Det gäller såväl omtanke om patienter och personal som utveckling av nya metoder och teknisk utveckling. Ett exempel på detta är att vi påminner dig om din bokade tid med ett SMS.

Miljö och hållbarhet

Folktandvården Västernorrland har arbetat aktivt med miljöfrågor sedan 2007 och har en lång tradition att tillämpa ett miljötänk i vårt dagliga arbete.

Folktandvårdens miljöarbete är inriktat mot hållbarhet. Vi miljöcertifierades enligt ISO 14001 år 2014 för att något år senare ingå i regionens miljöcertifikat.

För oss är miljöarbetet ett pågående arbete under ständig utveckling där vi nu strävar mot målen i enlighet med Agenda 2030.

Miljö, hållbarhet och regionalt energikontor (rvn.se)

Vår organisation

Folktandvården Västernorrlands kliniker finns runt om i vårt län.

330 duktiga medarbetare ser till att länets befolkning får en bra tandvård av hög kvalitet. Från förebyggande arbete till käkkirurgi och protetik.

Vi har 14 kliniker med allmäntandvård, samt en klinik för sjukhustandvård och specialisttandvård inom områdena; tandreglering, käkkirurgi, protetik, tandlossning, bettfysiologi och röntgen. I Folktandvården finns också ett tandtekniskt laboratorium.

Hitta din klinik

Hitta tandvård i Västernorrland på webbplatsen 1177.se

 


Tillbaka till toppen