Exteriör på Folktandvårdens klinik i Kramfors.
Det kommer fortfarande att vara patientköer vid Kramforskliniken, trots fler medarbetare.

Fortsatt långa köer trots nya medarbetare på Kramforskliniken: ”Vi har en stor patientskuld”

2024-05-22 12:00

Folktandvården Kramfors har på kort tid lyckats anställa fem nya medarbetare. Även om tillskottet är efterlängtat, kommer det fortfarande ta tid att beta av patientköerna.

– Vi har en stor patientskuld gentemot frisktandvårdspatienterna som kommer att ta tid att beta av. Patienter kommer tyvärr fortfarande att få vänta, säger Ingela Skopac Sedin, verksamhetschef Folktandvården Ångermanland, som berättar att många har hört av sig i hopp om att få boka tid.

Det har varit personalbrist länge i Kramfors och läget ser något bättre ut nu. Men köerna försvinner inte omedelbart.

– Vi är väldigt glada för våra nya medarbetare, men Folktandvården som helhet har ett ansträngt personalläge där alla kliniker måste hjälpas åt. Vi har stor samverkan med Folktandvården Sollefteå och tyvärr har vi nu ett stort tapp på tandläkare där, vilket kommer att försvåra tillgängligheten på båda orterna, säger Ingela Skopac Sedin, och fortsätter:

– Vi gör alltid vårt yttersta för att patienterna ska få sin tandvård och arbetar oförtrutet vidare.

Folktandvårdens kliniker har för närvarande ingen möjlighet att ta emot vuxna patienter utan frisktandvårdsavtal. Rekommendationen är att patienter i stället vänder sig till privata tandläkare. Har patienter akuta besvär kan man kontakta jourtandvården.


Tillbaka till toppen