Fyra unga personer sitter vid ett picknickbord fram Hola folkhögskolas huvudbyggnad.
Alex Bjermert, Mikko Mettälä, Jacob Nyberg och Ida Jokinen som deltog under Summercamp Spelutveckling 2023.

Summercamp Spelutveckling är tillbaka igen sommaren 2024

2024-04-04 16:31

Nu är det klart att Hola folkhögskola arrangerar sommarkursen Summercamp Spelutveckling även sommaren 2024. Efter förra årets succé ser vi fram emot att möta en ny grupp unga människor som får lära sig om spelutveckling från grunden.

Studiemotiverande sommarkurs som bryter utanförskap

Sommaren 2024 fortsätter framgångssagan Summercamp Spelutveckling på Hola folkhögskola i Prästmon. Den 24 juni påbörjas åtta nya veckor där personer mellan 18-29 år får prova på att skapa egna dataspel. Målet med Summercamp är att bryta utanförskap och skapa utbildnings- och arbetstillfällen för unga vuxna i Kramfors med omnejd. Det är ett sätt att underlätta för de som befinner sig långt borta från studier att närma sig det på ett roligt sätt.

För tredje året i rad arrangerar Hola folkhögskola tillsammans med bland annat Samordningsförbundet och Kramfors kommun Summercamp Spelutveckling som är en studiemotiverande sommarkurs. Denna kurs utförs i samma regi som tidigare år. Det innebär att deltagarna, utöver kunskap kring skapande av dataspel, får ta del av en gemenskap med likasinnade och får goda möjligheter att ta sig vidare till fortsatta studier eller sysselsättning efter kursen.

- Under åtta veckor ger vi dem förutsättningar att blomma upp och bli motiverade. De får unga förebilder, en trygg plats och kunskap. Tillsammans möjliggör vi framtidsdrömmar, säger Lea Kinnunen, rektor på Hola folkhögskola.

Goda möjligheter till vidare studier eller sysselsättning

Summercamp Spelutveckling får ett gott betyg av tidigare deltagare då samtliga deltagare som slutförde kursen sommaren 2023 gick vidare mot jobb eller fortsatta studier efteråt. En stor del av deltagarna trivdes så bra på Hola att de fortsatte sina studier på kurserna Indiespelutveckling och Allmän kurs.

Några av deltagarna som deltog i kursen sommaren 2023 uttalar sig såhär om kursen och sin tid på Hola:

- Jag har haft en magisk upplevelse, träffat andra med samma intresse och liknande erfarenheter. Jag trivdes direkt och kände mig hemma, säger Alex Bjermert, tidigare deltagare på kursen.

- Det har varit åtta väldigt lärorika veckor. Jag kan definitivt rekommendera andra att gå summercamp om de har möjlighet, säger Mikko Mettälä, tidigare deltagare på kursen.

Läs mer och ansök till Summercamp Spelutveckling

Välkommen med din ansökan!


Tillbaka till toppen