En tonårspojke sitter och spelar dataspel vid en stor skärm.

Summercamp Spelutveckling: Sveriges viktigaste samhällsinsats

2024-04-22 16:36

För tredje året i rad är Hola folkhögskola med samarbetspartners stolta att presentera Summercamp Spelutveckling 2024, ett initiativ som inte bara erbjuder en introduktion till spelutveckling, utan också representerar den viktigaste formen av samhällsinsatser.

I samarbete med FCV Sverige, Kramfors kommun, MISAM/AME i Kramfors, Samordningsförbundet Kramfors och Region Västernorrland, strävar projektet Summercamp Spelutveckling efter social hållbarhet och inkludering genom den här gemensamma satsningen.

- Samordningsförbundet Kramfors ser Summercamp som ett bra sätt för ungdomar och unga vuxna att komma tillbaka till studier och i förlängningen mot arbete och egen försörjning, säger Jerker Byström, förbundschef för Samordningsförbundet Kramfors.

Utvecklat koncept med externa föreläsare från branschen

Efter två års framgångsrikt genomförande är det nu dags att växla upp och göra Summercamp ännu bättre.

- Vi är här för att få deltagarna att tro på sig själva och återta en elevidentitet de kanske har förlorat längs vägen. Vi vill att de ska se sig själva som lärande individer och få tillbaka känslan av att vara delaktiga i sin egen framtid, säger Lea Kinnunen, rektor på Hola folkhögskola.

Externa föreläsare kommer att bjuda på sina insikter och erfarenheter från branschen, medan vår höga lärartäthet och det individanpassade stödet ger varje deltagare den uppmärksamhet de förtjänar och de förutsättningar de behöver. 

Genom att erbjuda en trygg och inkluderande miljö vill man uppmuntra en mångfald av perspektiv och erfarenheter.

- Vi är otroligt stolta över vår satsning på Summercamp på Hola. Och jag kan inte vara mer exalterad över att berätta att FCV i år kommer att presentera en helt enastående lineup med inspirerande förebilder från dataspelsbranschen. Om du är det minsta lilla nyfiken på vad spelvärlden har att erbjuda så är detta verkligen en möjlighet för dig, säger Lars Lundqvist, grundare för FCV Sverige tillika ansvarig för konceptet Summercamp.

En möjlighet att utforska, lära och växa tillsammans

Utöver våra kursaktiviteter erbjuder skolan även kvällsaktiviteter för att främja gemenskap och samhörighet bland deltagarna som har möjlighet att äta och bo på skolans internat.

- För mig så var valet att delta i Summercamp bland de viktigaste valen jag någonsin tagit. Det öppnade upp möjligheter som jag annars aldrig trott varit möjliga att uppnå, säger Robin Högberg, tidigare deltagare på Summercamp Spelutveckling.

- Min upplevelse av Summercamp har varit fantastiskt, jag ångrar inte en sekund att jag tog den chansen. Summercamp hjälpte verkligen till att ge mig den push jag behövde för att öppna ett nytt kapitel i mitt liv! säger Nicklas Häggström, tidigare deltagare på Summercamp Spelutveckling.

- Det här är ett jättefint exempel på ett arbete som strävar efter att skapa en känsla av att "komma hem" för deltagarna, där de kan utforska sitt intresseområde samtidigt som de får vägledning och motivation för sina framtida studier och karriärmöjligheter i en trygg miljö. Att kunna erbjuda deltagare att få utforska, lära och växa tillsammans känns helt fantastiskt, säger Sara Nylund, vice ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

Ansök till Summercamp Spelutveckling

Sista ansökningsdag till Summercamp Spelutveckling är 31 maj. Läs mer om hur du ansöker på:

Summercamp Spelutveckling


Tillbaka till toppen