En grupp deltagare sitter i ett klassrum med ryggen mot kameran och lyssnar på skolpersonal som står och pratar framför en bild med texten Summercamp Spelutveckling.

Tredje gången gillt för Summercamp Spelutveckling

2024-06-25 17:11

För tredje året i rad arrangerar Hola folkhögskola ett summercamp med fokus på spelutveckling för ungdomar mellan 18–29 år. Måndag den 24 juni ägde invigningen rum och skolan är nu full av deltagare som ser fram emot en händelserik sommar.

Summercamp Spelutveckling är en 8 veckor lång sommarkurs på Hola folkhögskola som erbjuder unga vuxna en introduktion till spelutveckling samtidigt som de får vägledning och motivation för framtida studier eller jobb. Konceptet är en kombination av studie- och yrkesvägledning och spelbaserat lärande där deltagarna får möjlighet att ”hitta hem” och hitta sin väg framåt i livet.

- Summercamp har åtminstone två syften; dels att ”hitta hem” på Hola Folkhögskola, dels att hitta en möjlig utbildningsväg inom spelutveckling, säger Lea Kinnunen, rektor på Hola folkhögskola.

Externa föreläsare vidgar perspektiven ytterligare

Kursen är ett samarbete mellan Region Västernorrland, FCV Sverige, Kramfors kommun, MISAM/AME i Kramfors och Samordningsförbundet Kramfors. Efter att de tidigare omgångarna av Summercamp har visat sig vara en succé på flera sätt ser alla samarbetspartners fram emot en ny grupp som får ta del av utvecklingen.

- Summercamp är verkligen ett ”tillsammansprojekt”, utan samarbetspartners hade vi inte lyckats med Summercamp säger Lars Lundqvist, konceptutvecklare och grundare av FCV Sverige.

Inför årets kursstart har man skruvat lite på konceptet för att denna sommar ska bli ännu bättre för deltagarna. Man tar exempelvis in externa föreläsare som kommer dela med sig av sina insikter och erfarenheter från branschen för att visa på många olika perspektiv.

- Det är mycket viktigt att vi är flera aktörer som tror på konceptet och förstår vikten av att satsa på den här målgruppen. Resultaten från de två tidigare åren talar sitt tydliga språk: vi har inte råd att låta bli att genomföra Summercamp! säger Lea Kinnunen, rektor på Hola folkhögskola.

Samarbete som skapar möjligheter på flera nivåer

I upplägget ingår även att några av de tidigare Summercamp-deltagarna får möjlighet att jobba som handledare och på så sätt träna sitt ledarskap och agera förebild för att motivera andra i samma situation.

- Summercamp hjälpte verkligen till att ge mig den push jag behövde för att öppna ett nytt kapitel i mitt liv! säger Nicklas Häggström, tidigare deltagare på Summercamp Spelutveckling.

Lea Kinnunen vill avslutningsvis tacka alla aktörer som gör detta projekt möjligt och önskar alla nya deltagare ett stor lycka till i sommar!

Mer om kursen Summercamp Spelutveckling


Tillbaka till toppen