Några elever sitter i en soffa framför ett bord med ljuslyktor

Bo på internat

När du studerar hos oss har du möjlighet att bo på skolans internat, något som brukar skapa god gemenskap med andra deltagare. Här kan du läsa om vad som gäller på internatet.

Om vårt internat

Skolan har ett antal möblerade rum (i huvudsak enkelrum) med egen dusch och toalett för uthyrning till läsårselever. Lakan, örngott och handdukar ingår ej.

Att bo på en folkhögskola är också en övning i tolerans och hänsyn till andra. Det gäller i både boendet och i studierna. Efter kl 23.00 rekommenderas tystnad på internatet. På rummen och i skolans alla lokaler är det rökfritt på grund av allergi- och brandrisken. En alkohol- och drogpolicy finns på skolan som gäller alla, deltagare som personal.

Husdjur kan tyvärr inte följa med till skolan på grund av allergiriskerna. Städningen av internatet sköter deltagarna tillsammans.

Om du ska bo på skolan måste du ta kontakt med oss på telefon 0612-856 01 eller e-post, bokning.hola@rvn.se, och berätta när du kommer till skolan.

Mat

I skolans matsal serveras frukost och lunch måndag-fredag. Frukost serveras vardagar kl 7.30-8.15, lunch kl 11.30.

När mat serveras för korta kurser och konferenser kan det finnas möjlighet att även beställa middag. Du köper matkuponger för betalning av maten om du inte bor på skolan.

I internatet finns kök för egen matlagning. Vi rekommenderar att man lagar mat tillsammans i grupper för att ha det trevligare och för att utnyttja utrustningen bättre.

Mobilnät

I Prästmon är det bra mobiltäckning via Telias nät, har du en leverantör som använder något annat nät kan det däremot fungera sämre.

Försäkringar

Alla studerande är olycksfallsförsäkrade under hela skoltiden samt vid lov via Region Västernorrlands gemensamma olycksfallsförsäkring för deltagare.

Hemförsäkring ingår inte för studerande som bor på internatet. Kontakta ditt försäkringsbolag om du behöver teckna en hemförsäkring.

Bilder på internatet


Tillbaka till toppen