Collografi av Ann-Kristin Källström. ©Ann-Kristin Källström/Bildupphovsrätt 2017

Sommarens konstkurser 2017

2017-05-24 11:16

Ett urval av ännu ansökningsbara konstaktiviteter i Norrland

Västernorrland

Hola folkhögskola, Nyland

-Arkeologikurs vid Styresholm i Torsåker

En kurs för dig som vill veta mer om arkeologi och vill delta i en arkeologisk undersökning. Under veckan blandar vi praktik, teori och någon exkursion. Inga förkunskaper krävs.
Tid: 12-16 juni 2017
Anmälan: tills kursen blivit fulltecknad

-Deep Listening Workshop

Deep Listening är ett koncept och samling praktiker som innefattar ljud och musik, rörelse och arbete med drömmar.
Genom dagliga kombinationer av rörelseövningar, ljudperformance och drömarbete så närmar sig gruppen ett kollektivt och individuellt skapande som leder fram till att skapa nya performance tillsammans med gruppen.
Tid: 26 - 30 juni 2017
Anmälan: tills kursen blivit fulltecknad

-Skriv ditt liv – nybörjarkurs

Självbiografiskt skrivande för alla åldrar. Varje människa bär på en unik historia. Det är lätt att minnen och berättelser så småningom faller i glömska om ingen skriver ner dem. Livsberättelsen kan bli ett ovärderligt minnesdokument som kan föras vidare till släktingar, barn och barnbarn. Under kursen fokuserar vi på självbiografiskt skrivande ur olika vinklar.
Tid: 26 - 30 juni 2017
Anmälan: tills kursen blivit fulltecknad

-Workshop, ljudkonst. Det kreativa skapandets strategier och tekniker

Workshopen Det kreativa skapandets strategier och tekniker med ljudkonstnären Andrew McKenzie kommer att hållas på engelska. Den omfattar nio arbetsdagar och en dag med en fjorton timmar lång performance.
Tid: 27 juli – 5 augusti
Håll utkik på Hola folkhögskolas hemsida för mer information och anmälan!

Örnsköldsviks Kollektiva Konstnärsverkstad (ÖKKV), Örnsköldsvik

-Grafik collografi

Kursen startar med en genomgång av grunderna i och möjligheterna med monteringskartong (silk board) för att göra grafiska bilder samt genomgång av tryckprocessen för att du sedan ska kunna arbeta med dina bilder, från idé till ett grafiskt blad. En av dagarna kommer vi ägna åt att tillsammans prova på chine collé, där vi använder färgade papper för att lägga till färg i bilden. Inga förkunskaper krävs.
Tid: 3 - 7 juli (fullbokad)
Nytt tillfälle: 24-28 juli 2017
Anmälan: 1 juni

Jämtland Härjedalen

Bäckedals folkhögskola, Sveg

-Keramik – svart- och rakubränning 

Första veckan tillverkar du föremål i olika leror genom att tumma, ringla och kavla. Du kan även pröva att dreja. Andra veckan bränner vi föremålen tillsammans som svart- och rakubränning – gamla tekniker som ger spännande resultat.
Tid: 4-13 augusti 2017
Anmälan: Senast 31 maj

Härke Konstcentrum, Frösön

-Akvarell

För akvarellmålare på alla nivåer.
Arbetspassen innehåller information om material och metoder, bilddiskussion, bildvisning, tips och demonstrationer. Vi jobbar med olika uppgifter och motiv och framför allt ska vi ha KUL, det ska vara både lustfyllt och arbetsamt att skapa!
Tid: 26-30 juni 2017
Anmälan: tills kursen blivit fulltecknad

Birka Folkhögskola, utanför Östersund

-Bloggkurs

Här får du verktyg för att skapa en bra blogg och andra sociala mediekonton. Målgruppsanpassning, mediekunskap och redigering ger dig en bra grund. Du får även lära dig om hur du kan tjäna pengar på dina sociala mediekonton.
Tid: 26-30 juni 2017
Anmälan: Senast 1 juni

-Urban arts – graffiti

Här är kursen för dig som gillar att vara kreativ och har en nyfikenhet för nya metoder. Kursen inkluderar teckning och avslutas med spraymålning. Du får även kunskaper om hur och var du får måla.
Tid: 26-30 juni 2017
Anmälan: Senast 1 juni

-Keramik och rakubränning

Kursen ger dig grundläggande kunskaper i keramik, glasering, bränningstekniker, hantering av ugn och gasol samt säkerhet. Du skapar föremål i lera med hjälp av olika tekniker under kursveckans gång.
Tid: 26-30 juni 2017
Anmälan: Senast 1 juni

-Akvarell

Under kursens gång kommer vi att jobba med materialkännedom, genomgång av grundtekniker och komposition, perspektiv och gestaltning. Abstrakta kompositioner, historia och att beskära och montera är en del av kursinnehållet. Vi kommer också att öva på detta utifrån egna idéer och förslag samt avsluta kursen med en utställning i skolans foajé.
Tid: 26-30 juni 2017
Anmälan: Senast 1 juni

-Skrivarkurs

Skönlitteratur, konst och musik ger inspiration. På skrivarkursen får du hjälp att utveckla ditt skrivande genom att diskutera dina egna texter och andras. Våra erfarna och engagerade ledare guidar dig genom språk, struktur och teknik inom skrivandets konst.
Tid: 26-30 juni 2017
Anmälan: Senast 1 juni

Västerbotten

Folkuniversitetet, Umeå

-Keramik

Vi erbjuder en spännande sommarkurs för dig som älskar att jobba med lera och vill förbättra dina kunskaper. Här får du lära dig olika tekniker inom keramiskt arbete. Du lär dig att skapa föremål genom att kavla, skulptera och dreja. Gemensamma genomgångar av olika dekortekniker med stämpling, engober och underglasyrer. Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete med ledning av erfaren lärare.
Tid: 9-11 juni eller 16-18 juni 2017
Anmälan: tills kursen blivit fulltecknad

Ricklundgården, Saxnäs

-Måleriverkstad med Per Elof Ricklund.
31 juli-12 augusti.
Välj en eller två veckor!

-Naturfotokurs med Mats Ricklund.
7-12 augusti.

Norrbotten

Älvsby folkhögskola, Älvsbyn

-Konst- och filmkollo för ungdomar

Välkommen till en kreativ och rolig vecka på Älvsby folkhögskola där du får möjlighet att antingen jobba med film hela veckan eller prova på och fördjupa dig i konstformerna; måleri, skulptur eller teckning. Inga förkunskaper krävs, endast ett konstintresse och är född 2000-2004.
Tid: 26 juni-1 juli 2017
Anmälan: Senast 28 maj. Först till kvarn gäller.

Sverigefinska folkhögskolan, Haparanda

-Kreativt akrylmåleri

Färglära, färgblandningar, perspektiv och måleri på nya sätt: En kurs för alla som vill experimentera och utveckla sitt konstnärskap. Både nybörjare och erfarna är välkomna!
Tid: 17–21 juni
Anmälan: tills kursen blivit fulltecknad

-Sticka och virka

En kurs för dig som vill sticka och virka. Alla är välkomna, både fullständiga nybörjare och ni som redan kan. Vi gör enkla sjalar och mössor, men du kan även lära dig spetssjalar om du vill.
Tid: 17–21 juni
Anmälan: tills kursen blivit fulltecknad


Tillbaka till toppen