Amalia Hesselbrand.

Amalia Hesselbrand - skoladministratör

Om skoladministration vore en OS-gren – vilket moment hade du tagit guld i?

- Oj! Trippelkollning skulle jag säga. Det är jag väldigt bra på.

Vad har du för goda råd att ge till någon som vill ha mer ordning och reda i sitt liv?

- Ett första steg är att rensa huvudet. Skriv ner allt som snurrar runt – uppgifter, mål, små bekymmer. Då får du allt ur tankarna och ner på papper i stället, vilket ger mer lugn och en större överblick. Gör sedan en prioritering: vad är viktigast? Vad kan du påverka och inte? Skriv sedan en att-göra-lista – men gör bara de 2–3 första punkterna. Det är mycket mer rimligt att hinna med, och känslan av att faktiskt få i alla fall något gjort ger energi att fortsätta.

Sedan har jag två vardagstips som gör väldigt stor skillnad för mig:

Det ena är att storhandla på helgen; gör några matlådor på söndagen och planera vad du ska äta till middag under veckan. Det sparar både tid och ork – ingen vill stå hungrig och trött i mataffären efter jobbet, eller glo in i ett kylskåp utan inspiration. Med en plan slipper du det.

Det andra är 5 minuters städ! Sätt på två låtar du älskar och plocka bara undan det som dragits fram under dagen. Dansa gärna lite under tiden! På fem minuter hinner du mer än du tror – och du slipper den där stora städinsatsen som annars lurar runt hörnet och tar upp en hel kväll.

 Vilken kurs på skolan skulle du själv vilja smyga in på, bara för att den verkar kul?

- Musikalstudion! Jag älskar sång, dans och teater och glädjen som finns i den konsten. Det är fantastiskt att möta både personal och deltagare som sjunger och dansar var de än går dagarna i ända – jag tröttnar aldrig!

 Vilken är den bästa bok du någonsin läst och varför?

- En av de bästa böcker jag läst är Tusen små bitar av James Frey. Den grep tag i mig direkt med sitt intensiva, annorlunda språk och sin brutala ärlighet. Boken handlar om kampen mot ett tungt drogberoende och tiden på ett behandlingshem. Jag fastnade för hur han beskriver smärtan, skulden och viljan att överleva – utan att försköna något. Den skildrar på ett starkt sätt hur långt ner man kan falla – och ändå resa sig. Det är faktiskt en av de få böcker jag har sträckläst.

Vill du komma i kontakt med Amalia? Här hittar du Amalias kontaktuppgifter.

Lär känna Holas deltagarhälsoteam också! Här hittar du intervjuer med Emma, Ida och Patrik.


Tillbaka till toppen