Om skolan

Ålsta folkhögskola finns på två platser: i Sundsvall med dagfolkhögskola och i Fränsta med internatfolkhögskola. Vår huvudman är Region Västernorrland.

För att världen ska bli lite bättre

På Ålsta folkhögskola kan du läsa kurser som ger grundläggande behörighet till att studera vidare på högre nivå som till exempel universitet eller högskola. Många kommer också hit för att fördjupa ett intresse man redan har inom exempelvis musik eller konst eller för att läsa en yrkesutbildning. På Ålsta får du vistas i en kreativ och inspirerande miljö med människor från alla världens hörn.

Skolans idé och inriktning är att erbjuda en studiemiljö som utgår från individens förutsättningar. Det innebär att man får möjlighet att växa och utvecklas såväl som människa som inom sina studier.

Tillsammans arbetar vi för att världen ska bli lite bättre!