Emma Berglund.

Emma Berglund - kurator

Vem är du?

- Jag är väl Emma, helt enkelt.

Jag skrattar mycket, men gråter en hel del också. Jag tror på att alla känslor är okej och ska få ta plats. Problemlösning är något jag gillar och jag tror på allas inneboende kraft till förändring. Kommunikation är mitt starkaste ledord och jag brinner för självomsorg. Jag tror att jag uppfattas som en spontan och varm person.

Vad gör en kurator på dagarna?

- Det beror lite på vem kuratorn är och var kuratorn jobbar. Den här kuratorn har mest stödsamtal med deltagare, men jag har också i olika perioder lektionspass ute i våra kurser på teman som sömn, stress, psykisk hälsa, normer, självkänsla och såklart självomsorg på alla vis.

Vilken är den vanligaste anledningen till att kursdeltagare söker stöd och råd hos dig?

- Olika former av ångest, nedstämdhet, depression, sömnproblem, utmaningar utifrån npf-diagnoser för att nämna några. Det är svårt att plocka ut något som det enskilt vanligaste eftersom det varierar över läsåret och mellan olika år. Det viktigaste tycker jag är att man som deltagare känner att man är välkommen att söka stöd, helt oavsett vad man upplever påverkar ens studiesituation.

Vilka är dina bästa tips för ett bra välmående?

- Med risk för att upprepa det många kloka inom vårt yrkesområde redan sagt: Vila – Näring – Rörelse. Vila kan vara sömn, återhämtning, meditation, mindfulness… Näring är inte bara mat, utan också kreativ input så som kultur eller social påfyllning… Och rörelse är inte bara motion och träning, utan även det som sätter känslor, tankar och själ i rörelse.

Vad gör du när du inte är på Hola folkhögskola?

- Jag springer och simmar, skriver poesi och lever gårdsliv med min sambo och vår hög med djur. Det är tre katter, 16 höns, två kaniner och tre shetlandsponnyer - så det hinner aldrig bli tråkigt!

Hur gör man för att komma i kontakt med dig?

Man mejlar, sms:ar eller fångar mig när man ser mig på skolan.

Läs mer: Lär känna deltagarassistenterna Patrik Eriksson och Ida Stenered. 

 

Alla mår dåligt någon gång i livet och då kan det vara bra att få tips på hur du kan göra för att må lite bättre. På den här sidan har vi samlat information och verktyg som kan hjälpa dig.

 


Tillbaka till toppen