Använda webbplatsen

Här har vi samlat information om hur du hittar på webbplatsen och hur den fungerar. På undersidan "Tillgänglighet" kan du läsa om hur du kan ändra textstorleken i webbläsaren och vilka verktyg för tillgänglighet som finns.

Hitta på webbplatsen

Webbplatsen har olika sätt att navigera på.

  • Längst upp i sidhuvudet finns en meny som innehåller hjälplänkar av olika slag: till bland annat webbkarta, teckenspråk, lyssna och lättläst, med mera. Surfar du mobilt så hittar du dem under "Inställningar".
  • Strax under hittar du den övergripande menyn som har rubriker för webbplatsens huvudsakliga innehåll. Surfar du med en dator så syns de i flikar. Surfar du mobilt så döljs de under en så kallad "hamburgar-ikon" som består av tre horisontella streck.
  • På varje webbsida finns en meny som innehåller underliggande information för just den sida du är på. Den är placerad till vänster i fullskärmsläge och i topp i mobila skärmlägen. Du ser också vilka sidor som är längre upp i strukturen.
  • På varje sida finns en meny till höger (fullskärm) eller längst ned på sidan med länkar till relaterad information. Det kan länka till sidor i andra delar av webbplatsen eller till externa webbplatser.

Responsiv (följsam) design

Webbplatsen är byggd i så kallad responsiv eller följsam design. Det innebär att webbplatsens design anpassas automatiskt till den mobil, surfplatta eller dator som du använder. 

Dela med andra

På en del av våra webbsidor kan du dela med dig av informationen till andra som du tror tycker informationen är av intresse. Längst ner på webbsidan hittar du ikoner till olika sociala medier där du kan välja att dela med dig. Du kan dela med dig med e-post, Facebook, Twitter och på en rad andra sätt.

Stödjer inte äldre webbläsare

Microsoft slutar att supportera flera versioner av Internet Explorer (IE), vilket omfattar versionerna IE 8, IE 9 och IE 10.

Regionens externa webbplats stödjer inte dessa äldre webbläsare fullt ut. Grundläggande funktionalitet ska gå att använda, men det kan påverka på estetik och presentation av innehåll. Ett exempel är att bilder förvrängs i IE8. 


Tillbaka till toppen