En grupp personer står på en scen och dansar tillsammans i en cirkel.

Musikalstudion Höga kusten

Norrlands enda förberedande utbildning inom musikal

Beläget intill vackra Ångermanälven ligger vår anrika skola med sina internatbostäder. Mitt i denna smäktande miljö arbetar vi heltid med musikal, sång, dans och teater i en härlig blandning. Det kan helt enkelt inte bli bättre om vi får säga det själva!

Hos oss får du möjligheten att fördjupa dig inom varje disciplin och väva dem samman till en helhet. På schemat står lika delar sång, dans och teater från 08.30-15.30 varje vardag. Vi lägger stort fokus på sammanhållning den första tiden för att skapa en trygg ensemble där alla vågar öppna upp nya lager av sig själva, nå djupare in i varje disciplin och upptäcka ännu fler dörrar att öppna till än högre nivåer.

Utbildningen syftar till att alla deltagare efter avslutade studier ska ha fått ett positivt antagningsbesked i brevlådan från en yrkesutbildning inom musikal. Utifrån detta bygger vi våra kurser så att varje individ får precis vad hen behöver för att nå sina mål!

Be yourself, everyone else is already taken

Hos oss är mottot "Finns det tydlighet, finns det trygghet och finns det trygghet kan det uppstå magi". Därför arbetar vi i mindre klasser, vi vill hinna möta varje individ och utveckla din unika scenpersonlighet.  

För att verkligen bredda dina möjligheter samarbetar vi med skolor som Musikalakademien och SMU. Vi har även ett nära samarbete med Teater Västernorrland.

Övning ger färdighet

Hos oss får du mycket träning i scenframträdande av olika slag, vi satsar stort på våra produktioner för att de ska vara så likt professionella sammanhang som möjligt. Hår, smink, kostym, ljud, ljus och att få möta betalande publik är några av de faktorer som bäddar in det intensiva produktionsarbetet vi gör tillsammans dessa schemabrytande veckor i ett magiskt skimmer. Att skapa nya världar att resa till tillsammans med en publik är en ynnest få förunnat, hos oss är det en del av vår vardag!

Fördjupning under år 2

För dig som har läst ett år på musikalstudion eller motsvarande utbildning finns det möjlighet att söka till år två för att fördjupa dina kunskaper.

Musikalstudion år 2


Tillbaka till toppen