Medarbetare inom Folktandvården Västernorrland.

För elever och studenter

Vi behöver många nya medarbetare i framtidens tandvård. Väljer du ett yrke inom tandvården ger du dig själv en möjlighet till en intressant och utvecklande framtid. Du får dessutom ett arbete som betyder mycket för andra människor.

Här finns framtidsjobben!

Vill du jobba hos oss?

Vill du jobba som tandläkare, tandsköterska eller tandhygienist?
Ta kontakt med din studie- och yrkesvägledare om du vill veta mer om utbildningsvägar eller besök vår sida om yrkesroller.

Folktandvården Region Västernorrland - våra yrkesroller

Bli lärling hos oss!

Funderar du på att utbilda dig till ett tandvårdsyrke och vill veta mer? Då har du möjlighet att söka Folktandvårdens lärlingsprogram! Programmet startar på hösten och pågår i 6 månader. Här får du hjälpa till på någon av våra kliniker samtidigt som du lär känna tandvården och de yrken som finns hos oss.

Prova på-dagar för gymnasieelever

Du som går på gymnasiet är välkommen att delta i Folktandvården Västernorrlands Prova på-dagar. Då får du praktiskt testa olika tandvårdsyrken på en klinik under handledning av personalen.

Genom att själv utföra uppgifter, som till exempel göra digitala tandavtryck,
får du en närmare inblick i vad tandläkares, tandhygienisters och tandsköterskors arbete innebär.

Vill du göra din prao hos oss?

Du som går i årskurs 8 och 9 är välkommen att göra din prao inom Folktandvården. Under din praotid får du prova olika arbetsuppgifter som kan vara till hjälp i ditt framtida studie- och yrkesval. Du får nya kontakter som kanske leder till ett sommarjobb eller till ett jobb efter gymnasiet.

Om att praoa

Sommarpraktik

Folktandvården erbjuder dig som är i åldern 15-17 år yrkespraktik varje sommar. Du ska inte ersätta befintlig personal utan kommer att utföra arbete som i annat fall inte blir utfört. Sommarjobben omfattar fem timmar per dag i högst fyra veckor.

Om att sommarjobba

Sommarstudenter

Studerar du till tandläkare, tandhygienist eller tandsköterska och är intresserad av att arbeta inom Folktandvården Västernorrland i sommar? Vi har verksamhet på många orter i länet, bland annat Sundsvall, Timrå, Ånge, Härnösand, Kramfors, Sollefteå och Örnsköldsvik. Vi tar emot studenter till flera av våra kliniker. Här är en utsökt chans att komma till oss och visa vad du går för! 

Läs vidare under lediga jobb-sidan: Region Västernorrland - Lediga jobb (rvn.se)

LIA – Lärande i arbete

Om du läser till tandsköterska kan du söka LIA-plats (lärande i arbete) hos oss. Du har stöd av Folktandvårdens erfarna handledare, och vi har en nära dialog med din skolas handledare under LIA-perioderna.

Du behöver ha godkända kurser fram till respektive LIA-period samt att du behärskar det svenska språket i både tal och skrift.

Till LIA-annons: Region Västernorrland - Lediga jobb (rvn.se)


Tillbaka till toppen