Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Kurator till BUP behandlingsmottagning, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Barn och ungdomspsykiatri har cirka 120 medarbetare, och mottagningar i Härnösand, Sollefteå, Sundsvall/Ånge och Örnsköldsvik. I Sundsvall bedrivs också dagverksamhet i egen regi och slutenvård i samverkan med vuxenpsykiatrin och barn- och ungdomsmedicin.

Nu söker vi en kurator till oss på BUP i Sundsvall.

Arbetsuppgifter

BUP Behandlingsmottagning i Sundsvall består av ca 27 medarbetare. Här arbetar psykologer, kuratorer, sjuksköterskor, läkare, behandlingsassistenter/skötare och medicinska sekreterare.

Som kurator planerar och genomför du självständigt dina insatser men du arbetar även i par tillsammans med kurator, psykolog eller läkare. Arbetsuppgifterna är varierande och innebär arbete med bedömnings-, behandlings- och utredningsarbete på individ- och familjenivå. Ditt arbete innebär även genomförande av den psykosociala delen av barnpsykiatriska utredningar.

Hos oss får du en god arbetsmiljö med möjlighet till flextid och friskvård på arbetstid. Du kommer att ha tillgång till både intern och extern handledning samtidigt som du får goda möjligheter till vidareutbildning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen med erfarenhet av arbete som antingen socionom, kurator eller handläggare inom socialtjänsten. Du som söker behärskar det svenska språket. Fortbildning i psykosocialt behandlingsarbete eller motsvarande är meriterande för tjänsten. Arbetslivserfarenhet av barnpsykiatri samt kunskaper i det engelska språket är även det meriterande. Vi ser gärna att du som söker har körkort.

För att lyckas i rollen ser vi att du är en person som ser helheter och kan ta hänsyn till det större perspektivet. Du är strukturerad då du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Mot kollegor och patienter har du en positiv attityd och du handlar i enlighet med fattade beslut. Givetvis har du en god samarbetsförmåga.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

På grund av rådande omständigheter finns möjlighet till videointervju.
Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-05-30
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

John Azab
Enhetschef
Telefon: 073-0722668
Mobiltelefon: 073-0722668

Karin Ragnarsson
SSR Akademikerförbundet
Telefon: +4660181222