Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Beredskapssamordnare, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.


Regionledningsförvaltningen har tre huvuduppdrag, att stödja kärnverksamheternas processer, ge stöd och kvalitativa underlag till den politiska förtroendemannaorganisationen samt stöd till Regiondirektören.

Verksamhet Administration ingår som en självständig verksamhet inom Regionledingsförvaltningen.

Verksamhet Administration har ett brett uppdrag med bland annat administration av politiska sammanträden, diarieföring, säkerhet/krisberedskap, ärendehantering och juridik. Inom verksamheten finns även Regionarkivet.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår att samordna krisberedskapsarbetet mellan regionens olika verksamheter, upprätta katastrofplaner samt analysera, planera, genomföra och utvärdera utbildningar och övningar inom beredskapsområdet. Samt att delta i hot-, risk och sårbarhetsanalyser.

Beredskapssamordnaren har en mycket viktig roll i krisledningsorganisationen i händelse av samhällsstörningar samt har uppdrag som tjänsteman i beredskap enligt schema.

Beredskapssamordnaren stödjer efterlevnad av föreskrifter och myndighetskrav samt lagar och förordningar genom strategiskt beredskapsarbete och handläggning av krisberedskapsfrågor som är kopplade till regionernas sektorsansvar och skyldigheter i Lag (2006:544) om kommuners och regioners åtgärder inför och vid extraordinära händelser i fredstid och höjd beredskap. Du kommer att delta i arbetet med civilt försvar, handlägga ärenden och arbeta med åtgärder som är kopplade till Lag (1992:1403) om totalförsvar och höjd beredskap.

Kvalifikationer

Medicinsk utbildning motsvarande sjuksköterskeutbildning/motsvarande eller därutöver. Akademisk utbildning inom området samhällsskydd och beredskap eller annan utbildning alternativt erfarenhet som vi finner relevant är meriterande.

Vi söker dig som är:
- Självgående
- Flexibel
- Har god samarbetsförmåga
- Pedagogisk insikt
- Relationsskapande
- Utvecklingsinriktad

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen kommer att genomföras före anställning.
Du behöver behärska svenska och engelska i tal och skrift.

Heltid, tillsvidare. Tillträde, 1 september eller enligt överenskommelse.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-06-02
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Krister Bjermert
Verksamhetschef
Telefon: 072-5348101

Elisabeth Haraldsson
SACO
Telefon: +4660181543