Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Avtalscontroller IT till Inköp och Upphandling

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

Regionledningsförvaltningen består av sex områden, varav Område Ekonomi och Planering består av närmare 100 medarbetare inom två verksamheter; Ekonomi och samordning och Inköp och upphandling.

Verksamhetsområdet Inköp och Upphandling genomför inköp och upphandlingar med tillämpning av LOU, avtalsuppföljning, driver miljö- och hållbarhetsfrågor samt ansvarar för e-handel. Genom att använda offentlig upphandling som styrmedel kan regionen driva samhällsutvecklingen i en hållbar riktning.

I rollen som avtalscontroller arbetar du nära avtalsägare och upphandlare med avtalsuppföljning av våra leverantörer.

Vi erbjuder ett utvecklande uppdrag i en positiv och engagerande arbetsmiljö med ca 30 medarbetare.
Som avtalscontroller bidrar du till att regionens avtalsrelationer håller en hög affärsmässig nivå och att våra avtal säkerställer affärsnytta. Detta innebär ett nära samarbete med IT och regionens verksamheter samt externa leverantörer.
Som avtalscontroller medverkar du i upphandlingsfasen, är aktiv vid implementering av avtal, genomför löpande avtalsuppföljning. Du arbetar också med spendanalyser inom dina avtalsområden i syfte att få en bild av regionens inköps- och leverantörsmönster i och därmed identifiera förbättringsmöjligheter och besparingspotential och Korrigera det som inte fungerar i dag och bidra i framtagning av nya affärs- och inköpsstrategier.


Du bidrar till att utveckla leverantörsrelationerna, och du arbetar också för att ökad avtalstrohet och stärkt intern kontroll, bidrar till utveckling av avtalsuppföljning och framtagning av kostnads-, leverantörs- och marknadsanalyser (omvärldsbevakning).

Du blir en central person inom inköpsprocessen. Det ställer höga krav på affärsmässighet, integritet och noggrannhet.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifter:
- Avtalshantering och uppföljning gentemot leverantörer i samarbete med Verksamheten och Förvaltningsledare Informerar och stöttar regionens beställare inom området
- Säkerställa bästa möjliga avtalsvillkor för utveckling av en kvalitetsdriven verksamhet
- Vara delaktig i upphandlingsfrågor inom IT
- Säkra dokumentation, process för implementering och uppföljning av avtal
- Leverantörsutveckling med fokus på ökad affärsnytta för båda parter
- Kommunikation och förhandling med olika intressenter, såväl internt som externt
- Utbildningsinsatser inom avtalsområdet

Vi söker dig som har en högskoleexamen med inriktning ekonomi, juridik, IT eller motsvarande, eller en yrkesutbildning inom upphandling och inköp. Vi ser gärna att du har erfarenhet av IT samt att du har kunskap inom lagen om offentlig upphandling, inköp och avtalsrätt/avtalsanalys. Goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Kvalifikationer

Meriterande om du har:
- erfarenhet med att arbeta med IT-relaterade uppgifter
- erfarenhet från arbete med avtalsuppföljning och leverantörsstyrning
- erfarenhet från avtalsarbete med tolkning och förhandling
- erfarenhet från arbete med Lagen om Offentlig Upphandling
- erfarenhet av att köpa tjänster

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person har du en god analytisk förmåga, du är driven och har en mycket god samarbetsförmåga. Tjänsten kräver stor noggrannhet och förmåga att å ena sidan fokusera på detaljer och å andra sidan se till helhetsperspektivet med den goda affären i fokus. Du kommer att vara spindeln i nätet när det gäller avtalsfrågor, ha mycket kontakt med leverantörer och interna intressenter och därför är det av stor vikt att du har en god kommunikativ förmåga och att du gillar att ha många bollar i luften. Vi förväntar oss medarbetare som inom sitt område vill utveckla rutiner och metoder för affärer, affärsutveckling och avtalsförvaltning och som blir sporrad av höga målsättningar.

Som medarbetare får du tillgång till gym i anslutning till arbetsplatsen och när verksamheten tillåter en friskvårdstimma i veckan under arbetstid. Vi tillämpar flexibel arbetstid utifrån givna ramar och möjlighet att växla semesterdagstillägg mot ledig tid.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Välkommen med din ansökan!

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-08-16
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Sara Hedlund
Enhetschef
Telefon: +4661180441

Emma Jonsson Håkansson
Vision
Telefon: 0611-803 95