Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

IT-controller, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

Arbetsuppgifter

Verksamhet IT, MT och digitalisering har i uppdrag att utveckla och förvalta tjänster inom IT, medicinteknik (MT) och telefoni. Verksamheten samordnar regionens digitaliseringsarbete samt leder arbetet med upphandling och implementering av framtidens vårdinformationsstöd (FVIS).

IT-verksamhetens uppdrag är att leverera IT-tjänster av hög kvalitet och säkerhet till Regionens verksamhet. Leveranserna sker genom projekt, förvaltning, drift och support till en komplex och livsgivande verksamhet. IT arbetar i stor utsträckning även som beställarorganisation då Regionens IT-drift sköts av en extern leverantör. Vår verksamhet finns i huvudsak representerad i Sundsvall, Härnösand och Örnsköldsvik.

Som IT-controller kommer du att ha ett övergripande ansvar för våra externa tjänsteaffärer, inklusive avtalsansvar. Arbetet innebär att samordna avtal på en övergripande nivå samt vid behov tillhandahålla underlag för förändring och utveckling av avtal. Du säkerställer att vi har kontroll över våra tjänsteavtal, dess kvalitet och ekonomiska effekter samt att ekonomisk redovisning från leverantörer och internt inom regionen är möjlig att följa upp. Du medverkar aktivt till att avtalsvillkor ger förutsättningar att skapa en hållbar ekonomi. Du verkar för ständiga förbättringar och utveckling av affärsförhållanden med externa leverantörer.

Du ansvarar även för de interna tjänsteaffärerna och interna överenskommelser samt utveckling av övergripande leveransuppföljning och rapportering till ledning och våra interna beställare. Du kommer att förvalta och vidareutveckla en modell för affärs- och leveransstyrning och ett arbetssätt som ger struktur, transparens och engagemang i organisationen. I det ingår styrning av leverantörer, tjänsteköp och tjänsteleveranser till verksamheten.

Du ingår i ledningsgruppen för IT-verksamheten och rapporterar till verksamhetschef IT och digitalisering. I din roll ingår att fungera som ledningsstöd och delta i arbetet med budget, prognos, verksamhetsplanering och utveckling av strategisk inriktning för IT-verksamheten.

Du arbetar i nära samverkan med berörda chefer, leverantörer, avtalsansvarig, tjänsteansvarig, ekonomiansvarig samt medarbetare i förvaltningsorganisationen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom IT eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har god kunskap inom IT-infrastruktur och IT-tjänster för stödprocesser i stora organisationer och erfarenhet av upphandlingar, avtalshantering och kund- och leverantörskontakter. Det krävs också att du har kunskap om ekonomistyrning och erfarenhet av utveckling- och digitaliseringsprocesser samt kännedom om lagar och förordningar inom IT-området. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personliga förmågor och söker dig som tar ansvar för din uppgift och driver processer vidare. Du arbetar bra med andra och är tillmötesgående i ditt bemötande. Du har förmåga att tillämpa affärsmässiga principer och har ett strukturerat arbetssätt.

Tjänsten är en vikariatsanställning till och med 2021-10-31 med eventuell möjlighet till förlängning.

Välkommen in med din ansökan.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Vikariatsanställning

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-08-17
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Anette Hägglund Sundin
Områdesdirektör
Telefon: 070-399 93 48

Lars T Jarl
SACO
Telefon: +4661180133

Ylva Byström
Vision
Telefon: 0706328036/061184332
Mobiltelefon: 070-6328036