Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Enhetschef Infrastruktur och Stödverksamhet

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna. Verksamhet IT, MT och digitalisering har i uppdrag att utveckla och förvalta tjänster inom IT, medicinteknik (MT) och telefoni. Verksamheten samordnar regionens digitaliseringsarbete samt leder arbetet med upphandling och implementering av framtidens vårdinformationsstöd (FVIS).

Vi söker nu en Enhetschef till enheten för Infrastruktur och stödverksamhet. Uppdraget innefattar leveransansvar för ett antal IT-tjänster inom infrastruktur och stödverksamhet, samt ansvar för såväl förvaltning som utveckling av de IT-tjänster som ingår i enheten.


Arbetsuppgifter

Som enhetschef har du ansvar för verksamhet, personal, ekonomi och nöjda kunder. Du leder en verksamhet med 20-25 förvaltningsledare och IT-specialister placerade på flera orter inom länet. Som chef leder, motiverar och utvecklar du dina medarbetare och säkerställer en balanserad fördelning av arbetsuppgifter och ansvar. Du driver strategisk och långsiktigt hållbar utveckling av enhetens arbetssätt och processer, och säkerställer tillämpningen av IT-verksamhetens styrande principer och riktlinjer. I rollen ingår också upphandling och avtalshantering samt att vara objektägare IT i de förvaltningsobjekt som ingår i infrastruktur- och stödverksamhet. Du representerar IT-verksamheten såväl internt som externt och samverkar med andra regioner genom deltagande i styrgrupper och andra forum för samverkan.

Kvalifikationer

Vi söker dig med en eftergymnasial utbildning inom IT eller motsvarande kompetens införskaffad på annat sätt. Du har tidigare erfarenhet av arbete i personalledande ställning och förändringsledning. Goda kunskaper inom IT-infrastruktur och IT-tjänster för stödprocesser i stora organisationer är en förutsättning. Vi ser också att du har erfarenhet av upphandlingar, avtalshantering, kund- och leverantörskontakter samt ekonomistyrning. Du har också erfarenhet av utveckling- och digitaliseringsprocesser och kunskap om modeller för förvaltning och utveckling av IT-relaterade tjänster. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Vi lägger också vikt vid personliga egenskaper. Du som söker är lyhörd och arbetar bra med andra. Du är mål- och resultatorienterad och har god förmåga att planera, leda och följa upp en verksamhet. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och är lugn och stabil som person.

Placeringsort: Härnösand eller Sundsvall.

Välkommen in med din ansökan.

Anställningen är en tillsvidareanställning i grundprofessionen och chefsförordnandet är tidsbegränsat på 2-4 år med Regionens ledarskapspolicy som riktmärke.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-08-17
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Anette Hägglund Sundin
Områdesdirektör
Telefon: 070-399 93 48

Lars T Jarl
SACO
Telefon: +4661180133

Ylva Byström
Vision
Telefon: 0706328036/061184332
Mobiltelefon: 070-6328036