Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Kurator till BUP mottagning, Sollefteå

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.
Länsverksamhet Barn och ungdomspsykiatri (BUP) har cirka 120 medarbetare, och mottagningar i Härnösand, Sollefteå, Sundsvall/Ånge och Örnsköldsvik. BUP tar emot barn och ungdomar med allvarlig barnpsykiatrisk problematik i behov av specialiserade insatser. Vi använder evidensbaserade behandlingsmetoder som bygger på bl.a. systemiskt, psykodynamiskt och kognitivt synsätt. All behandling sker i nära samverkan med familj, övrigt nätverk och andra vårdgivare såsom skola och socialtjänst. Länskliniken är just nu inne i ett kreativt utvecklingsskede för att möta behoven från invånarna på ett effektivare sätt samt utveckla gemensamma rutiner för länet. Mottagningen i Sollefteå är en del av länskliniken teamet består av kuratorer, psykologer, sjuksköterska, läkare, arbetsterapeut samt medicinska sekreterare.

Söker du en intressant arbetsplats där du kan göra skillnad för våra barn och unga? Vi erbjuder goda möjligheter att utvecklas som kurator tillsammans med kompetenta kollegor hos oss på BUP-mottagningen i Sollefteå.


Arbetsuppgifter

Arbetet som kurator hos oss innebär utrednings, diagnostik och behandlingsarbete. Kurator planerar och genomför självständigt sina insatser och arbetar ofta i par tillsammans med övriga kuratorer, psykologer, sjuksköterskor, arbetsterapeut eller läkare. Samarbete med andra vårdgivare och organisationer ingår.

Hos oss får du en god arbetsmiljö med möjlighet till flextid och friskvård på arbetstid. Du kommer att ha tillgång till intern, extern handledning och möjligheter till vidareutbildning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen. Fortbildning i grundläggande psykoterapiutbildning steg 1 samt tidigare erfarenhet av arbete som kurator är meriterande. Även utbildning inom barnpsykiatri är meriterande för tjänsten. Du behärskar svenska i tal och skrift, engelska är meriterande. B-körkort är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, du som söker har ett gott bemötande och är en lugn och trygg person, God teamsamverkan, ett lojalt agerande och förmågan att se till helheter, att förstå sin roll och verka för verksamhetens bästa i agerande och beslut är viktigt.

Välkommen med din ansökan!
Efter eventuell intervju kommer ett utdrag från Polisens belastningsregister begäras.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-08-13
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Anette Östman
Enhetschef
Telefon: 073-8011645

Lena Jonsson
SSR Akademikerförbundet
Telefon: +4666089436