Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Projektkommunikatör

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Regional utveckling utgör tillsammans med hälso- och sjukvård och tandvård regionens tre kärnverksamheter. Förvaltningen har en bred verksamhet som omfattar tillväxt, kollektivtrafik och infrastruktur, miljö och hållbarhet, folkhälsa, kultur och folkbildning samt internationellt samarbete.

Region Västernorrland har det statliga regionala utvecklingsansvaret i Västernorrlands län och på Tillväxtverksamheten ligger de delar som omfattar regional tillväxt, näringslivsutveckling, innovationsarbete, besöksnäringsfrämjande och kompetensförsörjning.

Arbetsuppgifter

Som regionalt utvecklingsansvarig aktör bedrivs mycket av vårt utvecklingsarbete i projektform. Projekten varierar i karaktär men alla har behov av kommunikation i olika utsträckning, oftast både internt och externt. Projekten har olika inriktning, allt från kompetensförsörjning till service på landsbygden eller hållbarhetsanpassning. Som projektkommunikatör hos oss erbjuds möjlighet att vara verksam inom hela spektrumet av regionala utvecklingsfrågor. I rollen kommer du alltså att arbeta mot flera olika projekt på en dynamisk arbetsplats där du ges goda möjligheter att tillsammans med oss utvecklas i din yrkesroll.

I tjänsten ingår det att vara kommunikationsstöd till chefer och projektledare samt bidra till att projektmålen nås med hjälp av god kommunikation och ett kommunikativt ledarskap. I tjänsten ingår dels ett strategiskt arbete med att bland annat skapa kommunikationsplaner. Det ingår också en operativ del där du får utrymme att använda din kreativa sida och din goda förmåga att formulera dig.

Vid projektstart tar du tillsammans med projektledare och styrgrupp fram en kommunikationsplan för projektet och därefter operativt tillsammans med projektledare och andra medarbetare bidra till dess genomförande.


Projekten kommer att variera över tid, tjänsten ligger vid Tillväxtverksamheten men projekt inom hela regionala utvecklingsområdet kan komma att bli aktuella. Tillträde 1 oktober eller så snart som möjligt.Kvalifikationer

Vi söker dig som har en examen från kommunikations- och PR-programmet eller fil. kand i medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande. Du behöver ha tidigare erfarenhet av både strategiskt och operativt kommunikationsarbete.

Det är en merit om du har erfarenhet av att skapa enkla filmer och har ett öga för layouter av olika slag. Har du erfarenhet av arbete med regionala utvecklingsfrågor och arbete i politiskt styrd organisation kommer det att underlätta arbetet i den här rollen och vi ser det därför som en merit i rekryteringen.

Vi förutsätter att du behärskar det svenska språket flytande i tal och skrift. Kommunicerar du obehindrat på ytterligare något språk är det en välkommen kompetens i verksamheten som helhet.

För att trivas i det här uppdraget behöver du vara van att självständigt strukturera ditt arbetssätt och driva processer framåt. Då du ingår som en del i projektteamen ställs krav på god samarbetsförmåga genom ett du är lyhörd och arbetar lösningsorienterat. Som kommunikatör har du stor påverkan på vår röst ut mot samhället och det är viktigt att du har ett gott omdöme. Du behöver kunna väga samman stora mängder information och visa omdöme vid uttalanden, agerande och beslut.
Detta är en ny roll hos oss på Tillväxtverksamheten, därför behöver vi dig som tycker att det är roligt och viktigt att ständigt utveckla och förbättra verksamheten. Vi ser gärna att du kommer med tankar och idéer om vad som kan förändras till det bättre.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-09-30
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Maria Lidgren
Verksamhetschef
Telefon: +4661180394

Stina Nilsson
Vision
Telefon: 0611-84051

Sofia Lundin
SACO
Telefon: +4661184031