Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Arbetsmiljöingenjör till Region Västernorrland

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

Regionhälsan är en företagshälsa med ergonomisk, medicinsk, psykosocial och teknisk kompetens. Vi arbetar med en multidisciplinär inriktning inom områdena förebyggande, hälso- och arbetsmiljöarbete samt arbetslivsinriktad rehabilitering. Vår huvuduppgift är att hjälpa Region Västernorrland att utveckla attraktiva och hälsofrämjande arbetsplatser. Regionhälsan finns på 4 orter: Örnsköldsvik, Sollefteå, Härnösand och Sundsvall.

Region Västernorrland söker en Arbetsmiljöingenjör till Regionhälsan. Tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Som arbetsmiljöingenjör är du ett stöd för våra kunder i deras strävan att utveckla sina verksamheter. Du säkerställer att aktuella myndighetskrav inom arbetsmiljöområdet uppmärksammas och förstås genom att kommunicera ut till kund.

Du är en samarbetspartner i utvecklandet av det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM) genom att verka som rådgivare vid skapandet av ett effektivt arbetssätt med SAM samt sakkunnig i riskbedömningar, skyddsronder, tolkning av lagar och föreskrifter samt andra utredningar.

Inom Regionhälsan arbetar vi i team. Du kommer att arbeta tillsammans med bland annat ergonom, företagsläkare, företagssköterska och beteendevetare där du med din ingenjörsmässiga kompetens kommer att utreda och analysera den fysiska arbetsmiljön, utvärdera lösningar och komma med förslag på åtgärder.

Du är bekväm i utbildningsrollen då utbildning av chefer och medarbetare i arbetsmiljöfrågor förekommer.

Kvalifikationer

Du har arbetsmiljöingenjörsexamen eller annan relevant kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Meriterande är om du har erfarenhet från företagshälsovård.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Förmågan att samarbeta är naturligt för dig och du är utåtriktad och lyhörd i yrkesmässiga sammanhang. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar.

Du är van att arbeta konsultativt, ser möjligheter och kan vägleda kunder till en god arbetsmiljö. Du är kundorienterad med god struktur och kommunikationsförmåga. Du är en van IT-användare och ser systemstöd som en naturlig del av ditt arbete.

Körkort B krävs då vi har uppdrag över hela länet.
Arbetstider är vardagar och dagtid.
Tjänstgöringsort: enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning

Är du intresserad av att vara med och påverka och utveckla vår verksamhet är du hjärtligt välkommen med din ansökan!


Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-11-11
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Ann-Christin Hansson
Verksamhetschef
Telefon: 072-2747470
Mobiltelefon: 072-247 74 70

Katarina Olofsson
Verksamhetschef
Telefon: 072-550 68 99

Elisabeth Haraldsson
SACO
Telefon: +4660181543