Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Enhetschef till hörcentraler och teknisk hörselvård

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.
Nu har du chansen att söka tjänsten som enhetschef till hörcentraler och teknisk hörselvård.

Hörselvården är en länsgemensam resurs för länets barn, ungdomar och vuxna med hörselnedsättning/dövhet och andra problem inom det audiologiska området. Verksamheten består av, förutom hörcentraler och teknisk hörselvård, hörselhabilitering, hörselrehabilitering samt tolkcentral.

På länets hörcentraler utförs diagnostisering av hörsel, anpassning och förskrivning av hörapparater och övriga hörhjälpmedel samt rådgivning och stöd.

Tekniska hörselvården utför hörapparatreparationer samt installationer/reparationer av hörseltekniska hjälpmedel och bild-/texttelefoner till länets invånare i hem och skolor. Man ansvarar också för de hörseltekniska mätutrustningar som finns på länets hörcentraler samt för Hörselvårdens verksamhetssystem Auditbase. Den snabba tekniska utvecklingen av hörseltekniska hjälpmedel och mätutrustningar ställer höga krav på kunskap och hantering av ny teknik.

Hörselvård är ett område där behovet av insatser till länets invånare ständigt ökar.
Interventioner förnyas och utvecklas liksom tekniken för hörselförbättrande operationer (ex cochleaimplantat) och hörhjälpmedel. Att följa, leda och utveckla det arbetet inom hörcentraler och teknisk hörselvård är en utmaning som ställer stora krav på verksamhetens medarbetare och ledare.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete med möjligheter att forma utvecklingen av verksamheten. Du får kompetenta och erfarna medarbetare till din hjälp. Som enhetschef leder, utvecklar och följer du verksamheten i enlighet med verksamhetens övergripande uppdrag och mål. Du har ett övergripande ledningsansvar för enhetens verksamhet, personal, arbetsmiljö, kvalitetsfrågor och ekonomi. Du ingår i länsverksamhetens ledningsgrupp.

Som enhetschef förväntas du
- tydliggöra och uppfylla verksamhetsmål samt genomföra fattade beslut
- i dialog med närmaste chef kontinuerligt återkoppla verksamhetens utveckling
- åstadkomma resultat som bygger på medarbetarnas medverkan och delaktighet
- aktivt bidra till patientnytta, kvalitetsförbättring och effektivisering
- utveckla och behålla ett öppet, kreativt och förtroendefullt arbetsklimat
- främja samarbete inom och utanför verksamheten
- ge kontinuerligt stöd och återkoppling till medarbetarna
- vara omvärldsorienterad inom området

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett stort intresse för ledarskap och som har lämplig universitetsutbildning inom området eller motsvarande. Dokumenterad erfarenhet från chefsbefattning och ledarskap är meriterande. Vi ser också gärna att du har tidigare erfarenhet av hälso- och sjukvård.

Du ska ha datorvana och behärska Officepaketet. Erfarenhet av NCS Cross och
Auditbase är en fördel. Du behöver ha körkort då våra hörcentraler finns i Härnösand, Sollefteå, Örnsköldsvik och Sundsvall.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet där samarbetsförmåga, ansvarskänsla och personligt mod är viktigt. Du ska vara lyhörd för medarbetarnas behov och ha mycket god förmåga att skapa engagemang, delaktighet och ett gott arbetsklimat.
Du ska vara bra på logistik, se helheter, kunna formulera och tydligt kommunicera verksamhetens mål till medarbetarna. Du handlar i enlighet med fattade beslut. Du är driven och motiveras av att jobba mot uppställda mål. Du är intresserad av att arbeta med utveckling och har då ett omvärldsperspektiv.

Tjänsten har placeringsort i Härnösand och tillträde enligt överenskommelse. Anställningen är en tillsvidareanställning i grundprofessionen och chefsförordnandet är tidsbegränsat på 2-4 år med Regionens ledarskapspolicy som riktmärke. Chefer i Region Västernorrland företräder arbetsgivaren och utövar ett ledarskap som har sin grund i god självinsikt och präglas av ärlighet, öppenhet, ansvarskänsla och personligt mod."

Tag chansen att arbeta tillsammans med oss i ett intressant och dynamiskt verksamhetsområde som ständigt utvecklas! Välkommen med din ansökan!


Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-11-01
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Åsa Vesterlund
Tf verksamhetschef
Telefon: +46611846 61

Elisabeth Haraldsson
SACO
Telefon: 070-2402832

Ylva Byström
Vision
Telefon: 0706328036/061184332
Mobiltelefon: 070-6328036