Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Dietist deltid till Rättspsykiatriska regionkliniken, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.


Rättspsykiatriska regionkliniken (RPK) i Sundsvall är en av landets största enheter för vård och behandling av psykiskt störda lagöverträdare enligt lagen om rättspsykiatrisk vård (LRV), samt särskilt vårdkrävande patienter som vårdas enligt lagen om psykiatrisk tvångsvård (LPT). I uppdraget ingår också att vårda klienter från kriminalvården som bedöms ha ett psykiatriskt vårdbehov. Rättspsykiatriska regionkliniken i Sundsvall tar emot patienter från hela Sverige och bedriver både sluten- och öppenvård.

En betydande del av klinikens utvecklingsarbete riktas mot implementering av evidensbaserad vård i enlighet med de nationella riktlinjerna för vård och stöd vid olika psykiatriska sjukdomstillstånd.

Nu söker Rättpsykiatriska regionskliniken en dietist på deltid (20%)!

Arbetsuppgifter

I arbetet som dietist inom Rättspsykiatrin ingår bl.a. individuella patientsamtal, utbildning för patienter om matintag samt handledning av patienter och personal. Målsättningen med dietistkontakt är att patienten ska få de verktyg som hen behöver för att förbättra sitt kostmönster och sina vanor samt för att få en helhetssyn på hälsan. Nära samarbete med personalen är en viktig del för att patienten ska bibehålla sin motivation till förändring och nå sitt mål.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad dietist, meriterande är om du har erfarenhet av yrket. Körkort B är ett krav för tjänsten.

Varmt välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-11-08
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Tore Sidung
Enhetschef
Telefon: +4660180777

Elisabeth Haraldsson
SACO
Telefon: +4660181543