Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

IT-specialist

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

Verksamhet IT, MT och digitalisering har i uppdrag att utveckla och förvalta tjänster inom IT, medicinteknik (MT) och telefoni. Verksamheten samordnar regionens digitaliseringsarbete samt leder arbetet med upphandling och implementering av framtidens vårdinformationsstöd (FVIS).

IT-avdelningens uppdrag är att leverera IT-tjänster av hög kvalitet och säkerhet till Regionens verksamheter. Leveranserna sker genom projekt, förvaltning och support till en komplex och livsgivande verksamhet. IT arbetar i stor utsträckning även som beställarorganisation då Regionens IT-drift sköts av en extern leverantör. Vår verksamhet finns i huvudsak representerad i Sundsvall, Härnösand och Örnsköldsvik. Vi tillämpar förtroendearbetstid och erbjuder ett självständigt och utvecklande arbete. Som medarbetare har du möjlighet att växla semesterdagstillägg mot ledig tid och erbjuds en friskvårdstimme per vecka, samt tillgång till träningslokal oavsett placeringsort.

Arbetsuppgifter

I rollen som IT-specialist utför du förvaltningsaktiviteter på uppdrag av Förvaltningsledare IT. Du hanterar incidentärenden och säkrar användbarheten ur ett IT-perspektiv. Du uppdaterar systemdokumentation och tillhandahåller användarstöd ur ett verksamhetsperspektiv samt fångar behov. I tjänsten ingår att arbeta med såväl verksamheten som leverantörer när det gäller teknik, paketeringar, tekniska lösningar och integrationer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom systemvetenskap eller datavetenskap, alternativt motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Du har också tidigare arbetat inom området som beskrivs i annonsen. Det är meriterande om du tidigare drivit uppdrag eller mindre projekt samt om du är certifierad inom ITIL och har kunskap inom förvaltningsmodellen PM3. Kunskap om och erfarenhet av att ha arbetat inom Microsoft Windows Server, Microsoft SQL Server, Applikationsserver, Microsoft Windows 7, Microsoft Windows 10 är meriterade. Goda kunskaper i svenska och engelska samt körkort är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga kompetenser. Du har god samarbetsförmåga och ett flexibelt förhållningssätt till ändrade omständigheter. Du utför ditt arbete strukturerat och effektivt och driver ditt arbete självständigt. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.


Placeringsort: Sundsvall.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.


Välkommen in med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-12-08
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Lars T Jarl
SACO
Telefon: +4661180133

Jonas Bylund
Enhetschef
Telefon: +4661180259

Pia Stranneryd
Vision
Telefon: +4660183796