Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Kurator till BUP, Örnsköldsvik

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Barn och ungdomspsykiatriska kliniken i Västernorrland är en länsgemensam klinik som har ca 120 medarbetare. Öppenvårdsverksamheten bedrivs i Örnsköldsvik, Sollefteå, Härnösand, Sundsvall och Ånge. I Sundsvall finns också slutenvård och dagvård i samverkan med Vuxenpsykiatrin och Barnkliniken. Kliniken har en lång tradition av systemiskt synsätt i bemötandet av barn och ungdomar och deras familjer. Vi använder olika behandlingsmetoder, såväl individuellt som i grupp, som vilar på systemiskt, psykodynamiskt och kognitivt synsätt.
Det finns goda möjligheter till handledning och vidareutbildning inom kliniken.

Vi söker nu två kuratorer till Barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen i Örnsköldsvik.

Arbetsuppgifter

Huvudsakliga arbetsuppgifter som kurator är bedömnings- och behandlingsarbete på individ - och gruppnivå. Dina dagar kommer fyllas av psykosocialt behandlingsarbete samt familjefokuserade insatser individuellt eller i grupp. Du kommer även ha en nära samverkan med socialtjänst, skola och andra vårdgivare. Arbetstiderna är förlagda heltid, på dagtid.

Anställningen är ett vikariat som löper under 1 år.

Kvalifikationer

Vem söker vi?
Du är utbildad socionom med god kännedom om aktuell lagstiftning och socialtjänstverksamhet och har tidigare erfarenhet av arbete med barn och ungdom. Fortbildning i psykosocialt behandlingsarbete (Steg 1) samt erfarenhet av barn-och ungdomspsykiatriskt arbete är meriterande. Även utbildning i föräldrautbildning eller i föräldrastödprogram som COPE, Komet eller likande ses som meriterande. Erfarenhet av traumafokuserad omsorg är också önskvärt men ej ett krav.
Som person har du har ett gott bemötande, arbetar flexibelt och självständigt samt främjar god teamsamverkan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Låter detta som en intressant och spännande tjänst?
Varmt välkommen med din ansökan!

Vid erbjudande om anställning skall du uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Vikariatsanställning

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-12-18
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Patrik Järnberg
Enhetschef
Telefon: +4666089442

Karin Ragnarsson
SACO
Telefon: +4660181222