Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Studierektor för AT-läkare Primärvård, Sundsvall-Härnösand

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

Vill du vara med och driva och utveckla förutsättningarna för Region Västernorrlands AT-läkare i primärvården?

Vi söker dig som är specialist i allmänmedicin eller i slutet av din ST i allmänmedicin och som har ett intresse för utbildningsfrågor. Som studierektor är ditt uppdrag att driva utbildningsfrågor för AT-läkare inom primärvård. Arbetssättet är processinriktat och utgår från verksamhetens övergripande utvecklingsarbete rörande akademisk miljö. Du kommer också att vara involverad i införandet av BT-processen i Region Västernorrland.

Tjänsten är ett tidsbegränsat förordnande om fyra år med start snarast, enligt överenskommelse. Omfattning 20%, placeringsort enl. överenskommelse.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:
- samordna AT-utbildningen inom ditt geografiska område och ta ett övergripande ansvar för AT-läkarnas sammanhållna kompetensutveckling
- vid behov handleda verksamhetsnära handledare
- organisera AT-processen (t.ex. AT-dagar, intern AT-utbildning, medverka vid introduktion, ordna med utplacering av AT-läkare till Hälsocentraler)
- delta i regionens forum för studierektorer
- vara stöd till AT-läkare, handledare och verksamhetschef i olika frågor
- tillse att regelbunden handledning och undervisning för AT genomförs
- utifrån målbeskrivningarna värdera AT-läkarens kompetens och samråda med handledare och verksamhetschef inför intygande om godkänd tjänstgöring
- medverka vid intervjuer i AT-rekryteringar
- ansvara för förlängningar av AT-placering om inte AT-läkaren uppfyller målen i utsatt tid.

Du är underställd berörd chef på din hälsocentral där du har din kliniska tjänstgöring, men rapporterar till enhetschef på enheten för Läkares utbildning och fortbildning samt övergripande studierektor avseende ditt studierektorsuppdrag. Studierektorsutbildning via SFAM ingår i tjänsten.

Som medarbetare vid FUI förväntas du ha en helhetssyn på regionens verksamheter och dess avtalade privata aktörer. Arbetet bedrivs i ett nära samarbete med bland annat övergripande studierektor och chefer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare, specialist inom allmänmedicin eller i slutet av din ST i allmänmedicin och handledarutbildad. Därtill har du flera års yrkeserfarenhet och är förtrogen med att arbeta i en politiskt styrd verksamhet och dess villkor. Du har också kunskap om regionens olika verksamheter. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med kompetens- och utbildningsfrågor.

Som person är du kommunikativ och utvecklingsinriktad med förmåga att se helheten och att inspirera andra. Målmedvetenhet, stark egen drivkraft och engagemang är därför viktiga egenskaper. Som studierektor kommer du att agera på flera interna och externa mötesarenor och du förväntas kunna bygga och upprätthålla relevanta nätverk. Därför är det viktigt att du har en social förmåga tillsammans med ett diplomatiskt och prestigelöst förhållningssätt. Du har också ett intresse av och en förmåga att överblicka omvärld och frågor kopplade till läkarutbildning på ett analytiskt sätt för att på så vis kunna bidra till att möta framtidens krav och behov kopplat till läkarförsörjning inom Region Västernorrland.

Tjänsten är ett tidsbegränsat förordnande om fyra år, 20% av en heltid. Tillträde snarast, enligt överenskommelse -- 2025-06-30.
Placeringsort enligt överenskommelse.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Allmän visstid

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-05-30
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Jonas Wallvik
Sveriges Läkarförbund
Telefon: +4660181714
Mobiltelefon: 070-6970365

Anna Elmerfeldt Wallinder
Studierektor
Telefon: 060-13 54 01

Sara Lundgren
Samordnare
Telefon: 0611-80292

Jonas Lindbäck
Enhetschef
Telefon: +4661180292