Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Specialistläkare till ÄLsa team i Sollefteå

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka.

Region Västernorrland är uppdelad i tre närsjukvårdsområden där vårt område tillhör Väster. Området har ett sjukhus och fem regiondrivna hälsocentraler samt Livsstilsmedicin Österåsen. I området finns två kommuner. Närsjukvårdsområde Väster har cirka 300 medarbetare. Syftet ingår i konceptet Nära vård där vi lägger stor vikt vid samarbete både inom regionenens uppdrag och tillsammans med kommunerna för att möjliggöra en sömlös vård för våra patienter/invånare.

Inom Närsjukvårdsområdet Väster strävar vi efter ett skräddarsytt upplägg just för dig som gillar nytänkande och har samverkan centralt i alla sammanhang. Där du själv, har möjlighet att påverka innehållet i just din tjänst. Målet med detta förhållningssätt möjliggör att våra patienter finns i fokus och att vi tillsammans måste hitta ett unikt arbetssätt där just dina erfarenheter och kunskaper är värdefulla.

Arbetsuppgifter

Är du specialist inom allmänmedicin, geriatrik eller intermedicin?
Vi erbjuder ett intressant arbete där du har möjlighet att kombinera arbete för den kompetens du besitter och uppdrag kopplat till ÄLsa. (Äldre med sammansatta vårdbehov) ett hembesöksteam för de mest sjuka äldre. ÄLsa teamet har ett tydligt mål: att skapa trygghet och göra det dagliga livet så bra som möjligt för den inskrivne och dess närstående.

Du ingår i läkargruppen i Närsjukvårdsområdet Väster och dina huvudsakliga arbetsuppgifterna är patientansvar vilket innebär att svara för medicinsk utredning, bedömning och behandling av patienter. Du arbetar i ett team med bland annat sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeuter, sjukgymnaster, kuratorer m.fl. I rollen ingår också administrativt arbete.

Hembesöksteamet består av en läkare och två sjuksköterskor och utgår ifrån Närsjukvårdsområde Väster. Anställningen i hembesöksteamet är 50 %, arbetstiden är dagtid måndag till fredag,

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad läkare med specialistkompetens i allmänmedicin, geriatrik eller internmedicin, med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Du har mycket goda språkkunskaper i svenska språket.

För att trivas hos oss ser vi att du är kommunikativ och vill utveckla och förbättra arbetssätt m m. Du förväntas och förstår vikten av att hantera patientmöten och samarbete med kollegor på ett professionellt och patientsäkert sätt. Du har ett gott bemötande arbetar strukturerat, noggrant och självständigt samt främjar god teamsamverkan. Lojalitet i kollegiet samt flexibilitet skattas högt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För överläkare krävs flerårig välmeriterad klinisk tjänstgöring (minst 2 år) Överläkaren ska kunna vara självständig bakjour Kontroll av läkarlegitimation och samtliga relevanta specialistbevis via Socialstyrelsen (HOSP) kommer att ske när ansökan inkommit.

Vi hoppas att just du vill bli vår framtida medarbetare!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar löpande med urvalsarbetet, så välkommen med din ansökan redan idag!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-05-31
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Rödén, Helena
Verksamhetschef
Telefon: 070-5743025

Holgersson, Camilla
Enhetschef
Telefon: +4662019332
Mobiltelefon: 072-2158505

Koro, Andreas
Ångermanlands Läkarförening
Telefon: 070-267 88 72