Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Objektspecialist Invånartjänster, Region Västernorrland

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

Område IT, MT och digitalisering har i uppdrag att utveckla och förvalta övergripande och gemensamma processer för området ansvarar också för tjänster inom IT, Medicinteknik (MT) och telefoni. Området samordnar regionens digitaliseringsarbete. Vår verksamhet finns i huvudsak representerad i Sundsvall, Härnösand och Örnsköldsvik.

IT-verksamhetens uppdrag är att leverera IT-tjänster och telefoni av hög kvalitet och säkerhet till Regionens verksamhet. Leveranserna sker genom projekt, förvaltning och support till en komplex och livsgivande verksamhet. IT arbetar i stor utsträckning även som beställarorganisation då Regionens IT-drift sköts av en extern leverantör.

Vi söker just nu två Objektspecialister till vår IT-avdelning. En tillsvidareanställning och en vikariatsanställning under 12 månader.

Arbetsuppgifter

Objektet Invånartjänster förvaltar tjänster inom 1177 Vårdguiden som är invånarnas samlade ingång till den offentliga hälso- och sjukvården. Som objektspecialist utför du förvaltningsaktiviteter utifrån plan på uppdrag av förvaltningsledningen.

I ditt arbete säkerställer du produkternas funktionalitet och användbarhet, fångar upp och identifierar utvecklingsbehov samt anpassar systemen så att de stödjer verksamhetens processer och invånarnas behov. Du tar fram manualer och guider, konfigurerar systemen samt testar förändringar innan driftsättning. I din roll ingår även omvärldsbevakning och kontakt med leverantörer. Som objektspecialist jobbar du tillsammans med regionen kärnverksamhet för att öka nyttjandet av 1177 Vårdguidens tjänster.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom vård, IT eller kunskaper förvärvade på annat sätt som vi bedömer likvärdiga. Du har god förståelse för digitaliseringens möjligheter och utmaningar, och såväl vilja som förmåga att använda ny digital teknik. Att sätta medborgarnas behov i centrum är en drivkraft och självklarhet för dig.

Det är meriterande om har kunskap om kärnverksamheten och befintliga vårdsystem, särskilt journalsystem. Vi ser gärna också att du har erfarenhet av att samverka och samarbeta med regioner och andra aktörer. Det är också meriterande om du är certifierad inom ITIL och har kännedom om förvaltningsmodellen PM3.

Då tjänster till stor del består av samverkan och samarbete är det en förutsättning att du har god samarbetsförmåga och att du är lösningsfokuserad och tillmötesgående i ditt bemötande. Du tar ansvar för ditt uppdrag och utför det på ett strukturerat sätt.


Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-04-21
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Jonas Bylund
Enhetschef
Telefon: +4661180259

Lars T Jarl
SACO
Telefon: +4661180133

Pia Stranneryd
Vision
Telefon: +4660183796