Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Områdesdirektör till Rättspsykiatriska regionkliniken, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Nu söker vi dig som vill bidra i vår fortsatta utveckling av hälso-och sjukvården i Region Västernorrland.


Rättspsykiatriska regionkliniken i Sundsvall utgör ett eget område inom hälso-och sjukvården i Region Västernorrland. Kliniken utgör en sedvanlig rättspsykiatrisk vårdinrättning för västernorrlänningar och erbjuder dessutom kvalificerad rättspsykiatrisk vård och psykiatrisk tvångsvård åt patienter från hela Sverige.

Kliniken består av åtta avdelningar med 101 vårdplatser och har verksamhet i Nacksta samt på Sundsvalls sjukhus. Dock finns ett behov av fler vårdplatser och därför är en andra förstudie inför utbyggnationen av kliniken precis avslutad. Inom en snar framtid kan det beslutas om ytterligare ett steg närmare att utöka klinikens disponibla platser.

I området ingår 11 enhetschefer och ca 220 anställda.

Arbetsuppgifter

Som områdesdirektör har du det övergripande ansvaret för områdets verksamhet, personal, ekonomi, kvalitet och patientsäkerhet.

Områdesdirektören ansvarar för att säkerställa att regionens vision och de politiska ambitionerna får genomslag och att verksamheterna bedrivs ändamålsenligt genom målstyrning och utifrån de ekonomiska förutsättningarna.

Du ansvarar också för att utveckla arbetssätt, processer och organisationen. Du motiveras av att driva verksamhetsutveckling med digitalisering som metod, att utveckla kompetens och kunskapsstyrning och främjar en akademisk miljö med möjlighet till forskning.

Områdesdirektören har ett övergripande ansvar för att skapa samverkan och samordning inom och mellan Rättspsykiatrin och övriga områden inom regionen. I och med klinikens nationella upptagningsområde ska du även skapa förutsättningar för att verksamheten uppnår krav och förväntningar från andra regioner och kunder samt för att verksamheten uppfyller tillsynsmyndigheternas krav.

Du rapporterar direkt till hälso- och sjukvårdsdirektören och ingår i hälso- och sjukvårdsdirektörens ledningsgrupp. Tillsammans med de övriga områdesdirektörerna har du ett gemensamt ansvar att utifrån ett helhetsperspektiv driva en god, jämlik och effektiv hälso- och sjukvård i länet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen eller utbildning inom för tjänsten relevant område. Det är meriterande om du är läkare eller sjuksköterska samt är disputerad. Du har en gedigen chefs- och ledarerfarenhet, minst 5 år, och erfarenhet av att leda andra chefer.
Du har erfarenhet av strategiskt ledningsarbete samt kunskap om och erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvårdssektor, gärna med inriktning psykiatri. Vidare är det också meriterande om du har tidigare erfarenhet av att leda förändringsarbete och av att arbeta i en politiskt styrd organisation.

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Körkort är ett krav då det ingår resande i tjänsten.
Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna och söker dig som drivs av att arbeta mot uppsatta mål och fokuserar på att uppnå resultat. Du är kvalitetsmedveten och ser frågor utifrån ett helhetsperspektiv. Du handlar i enlighet med fattade beslut och har lätt för att skapa goda relationer.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställningen är en tillsvidareanställning i grundprofessionen och chefsförordnandet är tidsbegränsat på fyra år med Regionens ledarskapspolicy som riktmärke. Tillträde efter överenskommelse. Chefer i Region Västernorrland företräder arbetsgivaren och utövar ett ledarskap som har sin grund i god självinsikt och präglas av ärlighet, öppenhet, ansvarskänsla och personligt mod.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-04-25
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Pettersson, Kurt
Hälso o Sjukvårdsdirektör
Telefon: +4661180230

Haraldsson, Elisabeth
SACO
Telefon: 070-2402832

Stridlund, Monica
Vision
Telefon: +4660182378

Wallner, Peter
Vårdförbundet
Telefon: 060-181950

Eriksson, Henriette
Kommunal Västernorrland
Telefon: 010-442 97 61