Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Sjuksköterska, sommarvikariat, Ortopeden, avd 14, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Länssjukvård somatik samordnar länssjukvården för den specialiserade somatiska vården i Region Västernorrland. Området somatik består av elva länssjukvårdsverksamheter. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik och ett antal mottagningar förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 2 400 anställda.

Länsverksamhet Ortopedi är en länsklinik som finns på tre orter, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik. Länsverksamhet bedriver såväl planerad som akut verksamhet, inriktad mot ortopediska skador och sjukdomar. Här ingår även den Ortopedtekniska avdelningen samt Vårdhotellet vid Sundsvalls sjukhus.
Vår verksamhet är styrd av vår värdegrund vilket innebär att vi tar ansvar för patienten, verksamheten och varandra. Vi hushåller med våra gemensamma resurser och vi arbetar öppet och respektfullt.

Nu söker vi sjuksköterskor till vår verksamhet som vill stärka upp vårt team under sommaren.
Vikariatet sträcker sig t.om 2021-08-31.Tillträde sker enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Ortopeden har ett inflöde av såväl elektiva som akuta patienter och bedriver högspecialiserad ortopedisk vård med stort upptagningsområde. På ortopeden diagnostiserar, behandlar och vårdar vi patienter med akuta och kroniska problem i rörelseapparaten. Den vanligaste åkomman som vi behandlar är akuta frakturer där de mest förekommande frakturerna är höft-, fotleds-, handleds-, och axelfrakturer.

Arbetsuppgifterna för dig som sjuksköterska består till stor del av pre- och postoperativ vård, smärtbehandling samt mobilisering. Vi arbetar patientnära i vårdteam med läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter. Kurator samt dietist finns även att tillgå. I ett vårdteam är det viktigt att du ser din del i att arbetsgruppen fungerar och utvecklas.

Inom ortopedin ger vi nyutexaminerade sjuksköterskor en bred grund som allmänsjuksköterska. Många patienter är äldre och multisjuka. Detta gör att de som jobbar här lär sig många fler områden än ortopedi. För den mer erfarna sjuksköterskan finns här möjligheten att specialisera sig. Vi tar väl hand om nya kollegor som kommer till oss. Du som börjar här får en bra inskolning som är anpassad efter dig. Du som nyanställd får allt du behöver för att komma in i ditt arbete.

Hos oss har du en friskvårdstimme i veckan och träningsmöjligheter vid regionens friskvårdsanläggning Orkopeden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska eller sjuksköterskestuderande i väntan på legitimation. Du har goda kunskaper i det svenska språket, i såväl tal som skrift. Erfarenhet inom ortopedi och/eller akutsjukvård ses som meriterande.

Du som söker är en trygg och stabil person som kan strukturera och själv driva ditt arbete. Du arbetar bra med andra kollegor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare har du även en god empatisk förmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Vikariat

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-05-23
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Marie Söderlund
Vårdförbundet
Telefon: 060-181425

Camilla Munter
Enhetschef
Telefon: 0701912868/060135295